Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jó lesz, ha a halálbüntetés...

Jó lesz, ha a halálbüntetés után, a tényleges életfogytiglant is megszüntetik?

Figyelt kérdés
2007. júl. 6. 06:53
1 2
 11/16 anonim válasza:
0%

2009. 07. 30.-as (17:55-ös) (akkor 17, már 18 éves lány vagyok)

Kedves jan. 20. (10:27-es) válaszoló!

Tudod… bizonyos mértékben teljesen egyet tudok érteni a meglátásoddal, DE!...

Mikor megírtam a hozzászólásomat, hidd el sok esetet végigrágtam, hogy véleményt alkossak. (nem kérem, nem kívánom, hogy bárki is magáénak érezze ezt a gondolatmenetet, hisz mindannyian szabad emberek vagyunk, különböző érzésekkel, meglátásokkal, tűréshatárral… stb…!)

Az általad említett esetet is tanulmányoztam, mielőtt hozzászóltam a kérdéshez, és tudod az után is így láttam.

Tudom, hogy az ember nem ítélhet mások érzései felett, így nem is teszem. A kérdés arra vonatkozott, hogy én személy szerint mit tennék. Amit végiggondoltam, amit „papírra” vetettem személyes meglátások, személyes élmények alapján születtek meg bennem.

Az általad vázolt eset egy kicsit abszurd… „elkap 3 kövér kancigány, betuszkolnak a merdzsóba és egyszerre hárman f@szra húznak, majd agyba főbe vernek és kidobnak az utcára” de egy szóval sem említem, hogy valótlan eset! Mert manapság sajnos előfordul ilyen.

Igaz, hogy nem teljesen így, és nem teljesen ezt, de hasonló esetet már megéltem én is.

Tudod... nekem is nagyon komoly szexuális zaklatásban volt részem.

Nem ismertem az illetőt, nem tudtam ki ő, és 16 évesen nagyon megrendítettek a történtek.

Nem tudom, hogy miként reagálnék egy általad említett esetre, de én személy szerint nem tartanám jó megoldásnak a halálbüntetést, még az említett esetben sem!!!

(nem tudom, lehet, hogy kivégeztetnél ilyen esetben egy embert, ahelyett, hogy megtudd, hogy minek a hatására vált olyanná, amilyen… én azután, hogy bántott, testileg-lelkileg, hogy megvert, hogy komolyan zaklatott, tetteivel és szavaival is, mikor túlléptem a kezdeti sokkon én meg akartam tudni, hogy ki ő valójában.)

Ez elborult, megbillent emberi elme hibás reakciói, aminek persze vannak következményei (sokszor nagyon súlyos következményei)…

És még egyszer! Tudod… tiszta szívből mondom: nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön!

És ha ne adj’ Isten olyan helyzetbe kerülnék, hogy egy megerőszakolt lány társaságában lennék, soha, de soha nem bántanám egy szóval sem. Senki nem érdemli meg, hogy gumibabának használják, hogy megalázzák, és egy életre megnyomorítsák lelkileg… SENKI NEM ÉRDEMLI MEG a nemi erőszakot! Senki…

18/L

2010. jan. 25. 21:12
 12/16 Tünde32 válasza:
100%
Ebben a bűnökkel teli világban inkább visszahoznám a halálbüntetést,mintsem eltörölném.
2010. ápr. 14. 12:38
 13/16 anonim válasza:
100%
Nincs joga senkinek se kioltani egy másik ember életét. Ez most nem a vallásról szól (ateista vagyok), hanem az emberségről. Elég nagy büntetés az, ha valaki élete végéig be van zárva. Én senkit se csukatnék be, más büntetéseket szabnék ki. Aki sikkasztott, annak elvenném a pénzét és csak minimálbért adnék neki, aki megerőszakolt valakit, annak levágnám a farkát, stb.
2010. jún. 4. 13:10
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Elég nagy büntetés az, ha valaki élete végéig be van zárva."

Igen, de a te adódból napi 10.000 Ft-ba kerül egy elítélt eltartása (hivatalos adat: étkezés, fűtés, takarítás, stb.). Felőlem maradjon bent, de akkor dolgoztassák közmunkában, már több ezer kilométer autópályát építhettek volna az elmúlt néhány évben! Legalább annyit dolgoztassák őket, hogy a saját ellátásuk ne kerüljön pénzbe az adófizetőknek!

2013. ápr. 21. 10:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen halálbüntetés. Ha valakit ártatlanul ítélnek el, akkor mi lesz? Mert sajnos volt már rá példa.
2020. szept. 13. 22:35
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Idejétmúlt a halálbüntetés. Civilizált ember nem alkot olyan törvényt, ahol az emberélet a tét.
2021. szept. 7. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!