Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi év bőrtőnt kaphat egy...

Mennyi év bőrtőnt kaphat egy uzsorás?

Figyelt kérdés
A közelűnkben lakik egy uzsorás, nemrég lebukott a komandósok jöttek az uzsorást vitték. Házkutatást tartottak, lefoglaltak kardokat, tőrőket, és egy listát amin az "ügyfelek" tartozásai szerepeltek. Ilyenkor vagyonelkobzást is végeznek? Az illetőnek a kamatospénzből 2db 4-5 milliót érő autója volt és megvette a közeli italboltot és egy kisebb élelmiszer boltot is. Ezeket mind a "kamatos" pénzből vette. Remélem jósokáig bőrtőnben marad!
2011. júl. 12. 07:59
 1/6 anonim ***** válasza:
18%

gondolom,te is ügyfele voltál...

de ,ne reménykedj,nem sokáig tudják benttartani,mert nem egy súlyos bűncselekményt követett el ,hanem csak pénzt adott kölcsön,ami ma Magyarországon nem tilos .

Bárki ,bárkinek ,bármikor adhat pénzt

2011. júl. 12. 08:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez ilyen formában szerencsére hülyeség, ahogy az első írta. Én is adtam már kölcsön, mégse jött rám a kommandó.
2011. júl. 12. 08:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Esetleg a 298/D. §. alapján 3 évet.

"Ilyenkor vagyonelkobzást is végeznek?"

Ha sikerül bizonyítani, hogy "uzsorás" (ami nem egyenlő azzal, hogy pénzt kölcsönzött), akkor esetleg igen, de az egy másik ügy.

Viszont elég valószínűtlen a gyakorlatban, hogy valakiért kommandósok jönnek, miközben az egyetlen bűne a 298/D. §.

Általában ezek az emberek bűnszervezetben működnek, erőszakot is alkalmazhatnak, zsarolnak, önbíráskodnak, fegyver is lehet náluk, orgazdaként vagy pénzmosásban is tevékenykedhetnek stb. Legalábbis akiért kommandós jön, azzal ez lehet a helyzet.

2011. júl. 12. 08:41
 4/6 anonim ***** válasza:

ma 08:27

Nem minden kölcsön uzsora, és nem mindenki, aki kölcsönad, folytat jogosulatlanul pénzügyi tevékenységet.

2011. júl. 12. 08:43
 5/6 A kérdező kommentje:
2011. júl. 12. 12:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Megtaláltam videót az interneten! Ebben benne van hogy akár 10 évet is kaphatnak. Egyébként nem voltam az űgyfelük! Kértem már kőlcsőn pénzt életemben, de nem kamatra (Még nem ment el az eszem) pláne nem ilyenektől. Köszönöm a válaszokat.
2011. júl. 12. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!