Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elvégzett munkáért, lehet e...

Elvégzett munkáért, lehet e számlát kérni?

Figyelt kérdés
vizvezetékszerelöt fogadtam. 2 honapja. folyik minden amit elvégzett. kértem a munka dijrol a számlát. nem küldte el. megfenyegetet ha hivatalos hejre megyek rámküldi peströl az embereit. mit tegyek?? arra kértem korrigálja a hibákat. nem teszi. mi a teeendöm. egyedül állo vagyok. 34 ezer ft munkanélküliböl nem tudok ujbol szerelöt fogadni. kérném adjanak tanácsot. köszönöm
2009. márc. 27. 19:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Így kívülállóként, könnyű lenne azt írni, hogy jelentsd fel, de valószínűleg ez lenne a helyes, (de… nem biztos, hogy ki van váltva az engedélye, és ha letagadja, hogy a munkát Ő végezte el, még Neked kell tanúkkal bizonyítani az ellenkezőjét!).

Mások okulására, én személy szerint már csak a kiállított, nevemre szóló, a kisiparos bélyegzőjével ellátott, készpénzes számlán szereplő összeget fizetem ki a számla ellenében.

Mindig kérem, a számlán is pontosan feltüntetve, hogy menyi garanciát vállal az elvégzett munkára. (Lényeg addig nem fizetek, míg meg nem kapom a számlát, így kikényszerítem a számla adását.)

2009. márc. 27. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet, de azt még az elején le kell fixálnod, hogy kérsz - e szlát, ha igen, fizetsz, mint a katonatiszt, hogy neki "megérje", ha nem kérsz, akkor szoktak vmennyit engedni a munkadíjból.

Ha ad, az sem garancia a dolgokra, nem kötelessége visszajönni és kijavítani a hibát, ráadásul 2 hónap után történő elromlás után - bocs, hogy ezt mondom, de - bolond lenne.

Ilyen utólagos nyugtaküldésről még nem is hallottam, ilyen nincs, hogy akkor és ott nincs nála a nyugtatömb ( márcsak az imitálás miatt is magukkal szokták hordani ), majd postán küldi!

Az ilyennel nem kell leállni, hacsak nem vmi olyan baráti árat ajánl, ami neked is pont jól jön, de akkor kalkuláld bele ugyanígy, hogy vszínű rövid időn belül, újra szakember után kell nézned...

2009. márc. 27. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Na igen, de most a helyzetedet tekintve mégis azt kell tanácsolnom, hiszen nincs pénzed, hogy "feketén" keríts egy vízvezetékszerelőt akitől nem kell számla, de ezúttal legyen megbízható. Merthát így azért kb féláron megcsinálja neked, csak tényleg jól járd körbe ki az mi az ....

Nézd, ebben a ku országban az önmagában nem csoda, ha nem ad számlát, attól még végezhet nagyon jó munkát, hiszen valljuk meg, ha minden egyes munkájáról számlát adna, és megmaradna neki a bevétel 30 %-a, bezárhatná mindenki a boltot. Sajnos ez a mai magyar realitás.

Ettől még lehet nagyon rendes, én évek óta olyan szerelőnél csináltatom a kocsit, aki pl. nagyon megbízható, nagyomn lekiismeretes és olcsó is, d ehát ő is megmondta, ha erről számlát kéne adnia, kb a dupláját minimum el kellene kérnie. Ilyen egyszerű.

Tehát most hirtelen megoldásnak:

ismerősi körödben kérdezősködj, vagy nézz körbe neten stb, azért remélhetőleg nem mindegyik ilyen idióta, nem a számla fogja eldönteni a munka minőségét, ettől ne félj.

2009. márc. 28. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Menj fel az APEH honlapjára, és írj nekik egy szép kis levelet. Add meg a szerelő adatait, telefonszámát. Senki nem fogja vele közölni, hogy miért mennek ellenőrizni, ill hogy az infó tőled származik.

Egyébként mi az, hogy egy vízvezetékszerelő rádküldi Pestről az embereit? Nálatok a maffia szereli a vezetéket?

2009. márc. 28. 10:43
 5/8 A kérdező kommentje:
na igen. ez az illetö miskolci. a hugához jött le ide . és vizvezeték szerelö. ö mondta haza megy ha kell az adohoz akkor elküldi a számlát. nem ö vett meg semmit. mindent én. annyit csinált hogy a a fürdöben a kádba a csövet csak betette. a mozsdoban a csapot betette és a konyhában is a csapot betette. 50 ezer ft volt. annyit kértem töle kérem küldje el a zámlát az adohoz. igen megfenyegetett hogy peströl rámküldi az embereit. ráadul olyan számlát küld hogy még majd én b....rá.
2009. márc. 29. 09:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodj meg, mert ennek a szerelőnek kb. annyi iskolája lehet sztem ( aztán bocs, ha tévedek..), mint másnak fája...

Ilyen nincs, hogy az adó miatt manipulál vele, ez időhúzás, de elég buta módját választotta a fenyegetőzésnek is, hiszen egy számlával sose a fogyasztó jár rosszul, inkább még ő ütheti meg a bokáját, ha pl. fiktív adatokat tartalmaz, kamu bélyegzőt stb.

Ha az adójával akar vmit simliskedni, akkor alapból ( ha egyáltalán ad szlát ) olyan dátumot ír oda, hogy pl. az egy hónappal későbbit, hogy ezáltal ugyabár a törvényes jövedelme egy másik intervallumba essen.

Az Apeh - es alátevés nem rossz, de az is lehet, hogy nincs is ipara egyáltalán, hiába szállnak ki hozzá, letagad mindent, és ez azért elég kicsi ügy ahhoz ( az 50ezer Ft, lássuk be, a több százezres, milliós csalásokhoz mérten pitiáner összeg ), hogy komolyabban kivizsgálják.

Azért próba - cseresznye!

2009. márc. 29. 19:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem éri meg itt hivatalos úton tenni semmit.

Nézd, mindent te vettél meg, ő csak "betette", nos a végén még simán azt mondja, hogy azt csak szívességből megcsinálta neked, aztán te meg hogy bizonyítod az ellenkezőjét? Sőt akár azt is letagadja, hogy ott járt ... emiatt nem fog kimenni a bűnügyi labor ujjlenyomatokat keresni. Hidd el, hivatalos úton csak maganak csinálsz egy vagon problémát.

2009. márc. 29. 20:41
 8/8 A kérdező kommentje:
hát igen. sajnos haggyam a fenébe. az a baj, hogy ugyse a kisembernek van igaza. de olyan pocsék munkát csinált, folyik a tusolomnál, konyhában alul, tálat kell alá tennem. nincs pénzem uj szerelöt hivni. hogy javitsa már ki. olyan kis üzit kaptam töle még utána is hogy. majd leültem. de forr bennem a düh, hogy tehetetlen vagyok. tehetetlen mert egyedül állo vagyok. és egyszerüen érzem nem szabadna ennyiben hagynom. amiket irt még azt hadd ne mondjam. kivolt kellve magábol . itt tanuk elött adtam oda neki az 50 ezret. mivel lakásomat a volt kollegáimmal ujitotuk fel. talán tényleg hagynom kéne a csudába. mert csak magamat teszem tönkre idegileg. köszönöm azért a válaszokat. tudomásul kell vennem, akinek az isten egy számmal nagyobb cipöt adott, avval nem szabad harcolni. ugyis alul maradok. az akkor is magasabban van. köszönöm a válaszokat.
2009. márc. 30. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!