Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Segélyt csak munkáért, vagy sem?

Segélyt csak munkáért, vagy sem?

Figyelt kérdés
Magyarán:csak az kapjon támogatást,aki tesz is érte valamit?
2009. jún. 24. 22:03
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%
Válaszom: munkáért.
2009. jún. 24. 22:08
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Ha van munka akkor persze, hogy csak azért. Én sokkal szigorúbban venném azt, hogy ha valaki regelve van a munkaügyi kp-ban akkor azonnal kiközvetíteni, munkahelyre ,akkor is , ha 20 km-re van. Vagy másik példa. Én is voltam regisztrálva, több más diplomással. Az is feltétel volt, hogy havonta, legalább két munkahelyen érdeklődni kell, hogy van e valami. Na ezt senki se csinálta meg, annyi, hogy netről találomra beírtak valami, a munkaügyiben meg tudod mikor ellenőrizték le!
2009. jún. 24. 22:16
 3/23 anonim ***** válasza:
89%
Csak munkáért, kivéve azoknál, akik _valóban_ munkaképtelenek.
2009. jún. 24. 22:22
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Én dolgoznék, ha találnék tisztességes munkát, de hónapok óta csalókba botlok... A legutóbbi munkahelyemről is utólag derült ki, hogy az első hónapban nem jelentettek be. Munkáért igen, de akkor ADJANAK TISZTESSÉGES MUNKÁT.
2009. jún. 24. 22:39
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Munkáért! Havi x-nap közmunka!

Ami igazodik a végzettségedhez: pl. diplomás a könyvtárba, nővér öregek otthonába, képzettség nélkül karbantartás...

2009. jún. 24. 22:50
 6/23 anonim ***** válasza:
80%

Igen, ezt kéne, hogy gondoskodjon róla a kirendeltség, de tojnak rá...

A nap vicce (én nő vagyok folyamatban lévő - végzős - informatikai tanulmányokkal, az alábbi hirdetés alapján viszont szóba se állnának velem, pedig lehet, hogy a tudásom megvan):

Apróhirdetés szövege

Budapesti kft keres informatikában jártas szakembert, férfi személyében! 30 év körül, tapasztalattal, angol nyelvtudással, kreatívitással, legyen megbízható, pontos, jó megjelenésű, talpraesett, jó beszédképességű!

részletes, fényképes önéletrajzokat, netto fizetési igény megadásával az iroda_ bp@freemail.hu címre várjuk!

2009. jún. 24. 22:55
 7/23 anonim ***** válasza:
93%

Munkáért nem segély jár, hanem fizetés.

De NEM TUDNAK munkát adni.

2009. jún. 25. 00:32
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Már nem vagyok fiatal, dolgoztam 38 évet. Középpfokú iskolai és 2 felsőfokú szakképzettségem van, beszélek 3 idegen nyelvet. 53 éves koromig folyamatosan képeztem magam. Több mint egy éve keresek munkát. Segélyt kapok. A munkaügyi kp-ban kértem átképzési lehetőséget, de a korom miatt az már nem játszik. Minden álláspályázatról - már ahol voltak szívesek - azt válaszolták, hogy "kevesebb gyakorlattal rendelkezőt" keresnek. Az önkorm-nál kértem, hogy ha van olyan munka, amit elvégezhetek, akkor hívjanak, mert én dolgozni akarok. De ilyen munka nincs, mert életkorom és egészségi okok miatt nem oszthatnak be pl. temetőt kapálni, közszférában konyhai munkát a szakképzetleneknek adják, könyvtári, irodai munka nincs. Ha pedig van, akkor azért munkabért kell fizetni a jogszabály szerint. A segély csak 25 ezer forint, ennyi pénzért mit és mennyit kelljen dolgozni? Szóval, ha nincs közmunka, akkor segély se legyen? Miből kellene megélni?
2009. jún. 25. 01:47
 9/23 anonim ***** válasza:
91%

A munkát meg kellene szervezni, mert olyan, hogy nincs munka, azt nem hiszem el, csak nincs megszervezve.

Hány eü., szoc. intézményben hallom pl. a nővérhiányt. A nem szak jellegű munkát bárkire rá lehetne bízni.

A mai rendszerrel az a baj, hogy kinevel egy olyan csoportot, akik azt gondolják, hogy a segély jár, az jog, és nehogy már tenni is kelljen valamit azért, hogy ingyen pénzt kapnak. Nem az előző hozzászólóról beszélek, meg nem azokról, akiknek fáj, hogy nem dolgozhatnak!!

2009. jún. 25. 02:13
 10/23 anonim ***** válasza:
91%
Ki lehetne alakítani erre egy rendszert, de nem képesek erre, mert jó ez így nekik, a cigányok életükben nem dolgoztak, a munkanélkülieinket meg lesz@rják
2009. jún. 25. 02:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!