Ha sok cuccot adok el Vaterán, akkor kell vállalkozói?
gondolom ez benne van az oldal szabályaztába
ha nincs akkor szerintem nem kell
Erről a Vatera nem rendelkezik, ez adózási kérdés, a mindenkori adószabályok szerint kell eljárni.
Bizonyos összeghatár felett be kell vallani és adózni utána..
Én így tudom..
Úgy szól az adózási szabály az e-kereskedelemről, hogyha csak a neten folytatsz eladást (tehát mellette más üzleted nincs) és az eladás alkalomszerű, akkor 200.000 Ft eredményig (bevétel mínusz az értékesítéssel kapcsolatos költségek: fizetendő jutalék, kiemelés költsége stb) ez adómentes és az adóbevallásban sem kell szerepeltetni. Ha meghaladod a 200 ezer Ft-ot, akkor a 200 ezer Ft-on felüli rész után 25 %-os adót kell fizetned.
Ha más helyen is folytatsz értékesítést, akkor természetesen a Vaterás bevételt (mindegy, hogy mennyi) össze kell vonni a másikkal és úgy kell adózni utána.
Köszönöm!
"200.000 Ft eredményig (bevétel mínusz az értékesítéssel kapcsolatos költségek: fizetendő jutalék, kiemelés költsége stb)"
Az értékesítéssel kapcsolatos költségekbe beletartozik, ha én valahol azt a terméket megveszem?
Igen, illetve: Az elektronikus értékesítésből származó jövedelmet kétféleképpen határozhatjuk meg annak függvényében, hogy az értékesített termékről áll-e rendelkezésünkre számla, vagy más, a BESZERZÉSI ÉRTÉKET tanúsító dokumentum (például adásvételi szerződés).
Amennyiben igen, a befolyó vételárból (vagyis a bevételből) a számlával igazolt beszerzési költségeket levonva kapjuk meg az értékesítésből származó jövedelmet, ami lehet akár nulla forint is, amennyiben a beszerzési árral azonos, vagy annál alacsonyabb értéken kerül értékesítésre az ingóság.
Ha nincs számla, vagy az eladott dolog beszerzési értéke nem megállapítható, a bevétel 25%-át kell jövedelemnek tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!