Belenézhet-e a biztonsági őr a táskámba?
Szerintetek jogos, ha a biztonsági őr az üzletből való távozáskor bele akar nézni a táskámba? Pedig még keresztül sem mentem a riasztókapun, nem csipogott semmi, nem viselkedtem gyanúsan, és arra hivatkozik, hogy ez az üzletszabályzat. Ezzel egyszerűen potenciális tolvajnak néznek minden ok nélkül.
Ez az eljárás jogos vagy valami nagyon nem stimmel az üzletszabályzatukkal?
10:32
már bocsánat, de én csak a véleményemet és tapasztalatomat írtam le, miért kell rögtön leokosozni?szerintem ez nem okoskodás.
Egyébként a kérdésedre válaszolva:nem fejtettem ki részletességgel,de velem ilyen és hasonló még nem történt, másrészt megalázóan viselkedett a rengeteg ember előtt nekem ez megalázó volt.Hirtelen nem is értettem mi a probléma hiszen nem csináltam semmit.Tudom, hogy kell az erős fellépés, de azért...
Ha hibázok tudok bocsánatot kérni. De nekem nincsenek ügyfeleim...nem tudom ezt honnan szedted.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:37
Az lenne a megalázó ha találnának a táskádban lopott cuccot. De akkor sem más alázna meg téged, hanem neked kellene megalázkodni, és elfogadni a büntetést.
Tudod az ártatlanság vélelme: Mindenki mindaddig ártatlan, míg a bíróságjogerősen el nem ítéli.
Az, hogy egy a munkáját végző biztonsági őr, szúrópróbaszerűen kinyittatja a táskádat, és megkérdezi, hogy mit vásároltál, miért lenne megalázó? Én örülnék, hogy végre valami működik hatékonyan. Gondolom nehéz megérteni azt, hogy jogkövető állampolgárként 20 másodperc alatt együttműködve elmondom neki, hogy nézze ezeket vettem, itt a számla, a táskámban pedig személyes holmik vannak nézze... Azt mondod, hogy az a normális, ha morci hangulatban elkezdem vitatni a jogosságát, ezzel azt a látszatot keltve, hogy valamit titkolok?
Tudod, ez a baj manapság a legtöbb állampolgárral. Ha a rendőrrel, NAV-ossal úgy viselkedsz, ahogyan azt bármilyen normális jogkövető állampolgártól elvárnád, akkor ők is úgy viselkednek veled, és nem határozzák el, hogy akármi lesz te egy 20000Ft-os csekk nélkül nem mégy tovább... Utolsó előtti voltam.
12:37 válasza az utolsónak:
Igen, valóban sok mindenben igazad van!
Csak tudod, más amikor hirtelen belekerül az ember egy ilyen szituációba, de köszönöm válaszod, mert így legalább már máshogyan értékelem eddigi hozzáálásomat!
11:41 Meg gondolom a kolbász is a fán termett.
Nem helytelen, ha valaki ismeri a jogait és él velük, mert a demokratikus rend nem a fejet hajtáson áll vagy bukik, hanem a mindenki által tudatosan vállalt vagy elutasított szabályokon, és ha magad nem véded meg magadat, akkor visszahullunk abba amikor a felsővezetéstől várja mindenki a csodát.
Ez nem mentség persze az udvariatlanságra, és az esetek 90%-ában nem okoz senkinek fájdalmat ha egy kicsit együttműködik másokkal az ember és nem nehezíti meg lépten nyomon a dolgukat. Nem kell úgy tenni mintha téged pécézne ki valaki magának ha csak olyan feladatot teljesít amit mindenkivel megtenne.
Viszont teljesen igaz, hogy az üzletszabályzat nem írhat elő jogtalan dolgot. Ha valóban úgy érzi valaki hogy ok nélkül, csak a saját létjogosultságát igazolandó okoz neko valaki kellemetlenséget, akkor én nem veszem rossz néven ha megtagadja az együttműködést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!