Be-e költözhetek a fél házamba?
Figyelt kérdés
Én 17,5 éves vagyok,van egy fél panel lakásom,aminek a másik fele apámé,de most a jelenlegi felesége lakja,öreganyámon pedig a haszonélvezet van. Kérhetem-e a fél ház részét fizessék ki nekem,vagy esetleg élvezhetném-e,be-e költözhetnék a barátnőmmel pár napra a fél lakásba nyaralni,mindenféle rendőri intézkedés nélkül?Hogy nem vitetnek el,nem csuknak le,nem dobnak ki.2011. máj. 31. 19:35
12/18 anonim válasza:
a közös tulajdon megszüntetése nem érinti a haszonélvezetet
13/18 anonim válasza:
"öreganyámon pedig a haszonélvezet van"
Szegény öreganyád :))))
14/18 anonim válasza:
A haszonélvezet a legerősebb jog, tehát csak azt teheted,amit nagyanyád megenged.
15/18 anonim válasza:
Amíg nagyanyád él, és ő a haszonélvező (nem rajta van a haszonélvezet,hanem a lakáson),addig ő rendelkezik az egész lakással. Az lakhat vagy mehet oda,akinek ő megengedi.
Ha a nagymamád meghal,akkor kérheted apádat,hogy vegye meg a te féllakásodat.
16/18 anonim válasza:
Cigány-e vagy?
Ha igen akkor nagymamit elnadrágolod és beköltözöl.
17/18 anonim válasza:
A többiek jól írják.
Ha esetleg nem értenéd, akkor összefoglalom röviden: az van, amit az öreganyád mond (mert a haszonélvezet "erősebb" a tulajdonjognál). Szóval, a nagyival kell jóban lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!