Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mégis mire véljem a mai...

Mégis mire véljem a mai rendőri látogatást, amit hozzám intéztek?

Figyelt kérdés

A történet ott kezdődik hogy van egy szomszédom, aki felettébb kíváncsi az én portámra, persze vannak még páran így mert magas kerítésem van amin nem lehet átlátni, és 5 kutya van a portámon szám szerint 3 rottweiler és 2 dobermann

Valaki ki hívhatta a rendőröket rám, mert ketten kijöttek becsengettek az arcom elé tettek egy szép házkutatási parancsot, természetesen nem akadályoztam a feladatuk végrehajtásában

Nyílván ha drogot termesztenék nem itthon tenném ahol nagy a sürgés-forgás

Jogosan jártak el?

2011. máj. 27. 01:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nézd, ha ott volt a parancs a kezükben, akkor igen.

Valaki feljelentett. Lehet a kutyák miatt (ha hangosak), vagy van haragosod/pletykafészek a környéken.

2011. máj. 27. 01:29
 2/18 anonim ***** válasza:
19%
sz@rd már le xD
2011. máj. 27. 01:33
 3/18 A kérdező kommentje:

Mit ne mondjak volt értelme kirángatni őket a nagy semmiért, én csak bombabiztos lakásban érzem jól magam máskülönben nem vagyok nyugodt

Jól neveltek a kutyák, én a haragosságra tippelek meg hogy szerintük biztos van takargatni valóm

2011. máj. 27. 01:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez a besz*rás, hogy nálunk nem kell, hogy az ügyész adjon megalapozott bizonyítékok alapján házkutatási parancsot? Persze mindezt egy feljelentés alapján???
2011. máj. 27. 02:37
 5/18 A kérdező kommentje:
Minden neszre ugranak, ahelyett hogy ilyenek miatt rabolják más idejét mennének értelmeset csinálni
2011. máj. 27. 02:46
 6/18 anonim ***** válasza:
A házkutatásin szerintem rajta kéne/kellett volna lennie, hogy miért voltak kint. Ha mondjuk valaki azzal jelent fel, hogy gyanús növényeket lát a kerítésed mögött, akkor szerintem egy feljelentés után is kimennek körülnézni.
2011. máj. 27. 06:32
 7/18 anonim válasza:

Az egyik példány a "parancsból" ami igazábol egy végzés, nálad kell hogy maradjon.

Irigykedő szomszédok meg haragosok miatt nem szoktak házkutatást tartani, itt valami más van a dologban:)

Ha mégis szimplán így történt akkor azért menj be a rendőrségre -vidd az ügyvédedet is-

nézz utána a történteknek és természetesen ha nincsenek rendben a dolgok jelentsd fel a zsarukat.

2011. máj. 27. 07:02
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszem, hogy alapos indok nélkül bárkihez kivonulnak egy házkutatási paranccsal. Egy haragos síma feljelentése erre még nem lehet indok.

Mindenképpen beszélnék egy ügyvéddel, és utána járnék a rendőrségen, hogy milyen ügyben való nyomozás tette indokolttá ezt a lépésüket. Ha ilyen nincs, akkor viszont lehet, hogy "rendőri túlkapás".

2011. máj. 27. 08:01
 9/18 anonim ***** válasza:

ugyan emberek, a mai magyar eljárásjog szerint kb semmi ndok nem kell egy házkutatáshoz, elég, ha ők úgy gondolják akármiért is ....

szal az csak filmbeli dolog, h a bírótól kikönyörgik a házkutatási engedélyt valódi jogállamokban, de nálunk ez úgy megy, h gondol egyet, megírja magának a házkutatási parancsot, és kimegy, ennyi

(sőt kapaszkodjatok meg, még engedély nélkül is tehet ilyet, ha ráfogják, hogy a késedelem veszélyeztetné az eljárást, és ezt kb arra fogják rá, amire éppen akarják, szal meg kell érteni, ez itt Mao)

2011. máj. 27. 08:08
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák miatt házkutatás nem lehet,ez biztos.Mindenesetre az adott rendőrkapitányságra menj be személyesen,és érdeklődj.Végül is jogukban áll házkutatást tartani,de neked meg jogod van megtudni mi okból.Mert ha egy rosszindulatú szomszéd rosszindulatú bejelentése áll a háttérben,akkor te is tehetsz feljelentést ellene.
2011. máj. 27. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!