Mégis mire véljem a mai rendőri látogatást, amit hozzám intéztek?
A történet ott kezdődik hogy van egy szomszédom, aki felettébb kíváncsi az én portámra, persze vannak még páran így mert magas kerítésem van amin nem lehet átlátni, és 5 kutya van a portámon szám szerint 3 rottweiler és 2 dobermann
Valaki ki hívhatta a rendőröket rám, mert ketten kijöttek becsengettek az arcom elé tettek egy szép házkutatási parancsot, természetesen nem akadályoztam a feladatuk végrehajtásában
Nyílván ha drogot termesztenék nem itthon tenném ahol nagy a sürgés-forgás
Jogosan jártak el?
Nézd, ha ott volt a parancs a kezükben, akkor igen.
Valaki feljelentett. Lehet a kutyák miatt (ha hangosak), vagy van haragosod/pletykafészek a környéken.
Mit ne mondjak volt értelme kirángatni őket a nagy semmiért, én csak bombabiztos lakásban érzem jól magam máskülönben nem vagyok nyugodt
Jól neveltek a kutyák, én a haragosságra tippelek meg hogy szerintük biztos van takargatni valóm
Az egyik példány a "parancsból" ami igazábol egy végzés, nálad kell hogy maradjon.
Irigykedő szomszédok meg haragosok miatt nem szoktak házkutatást tartani, itt valami más van a dologban:)
Ha mégis szimplán így történt akkor azért menj be a rendőrségre -vidd az ügyvédedet is-
nézz utána a történteknek és természetesen ha nincsenek rendben a dolgok jelentsd fel a zsarukat.
Én nem hiszem, hogy alapos indok nélkül bárkihez kivonulnak egy házkutatási paranccsal. Egy haragos síma feljelentése erre még nem lehet indok.
Mindenképpen beszélnék egy ügyvéddel, és utána járnék a rendőrségen, hogy milyen ügyben való nyomozás tette indokolttá ezt a lépésüket. Ha ilyen nincs, akkor viszont lehet, hogy "rendőri túlkapás".
ugyan emberek, a mai magyar eljárásjog szerint kb semmi ndok nem kell egy házkutatáshoz, elég, ha ők úgy gondolják akármiért is ....
szal az csak filmbeli dolog, h a bírótól kikönyörgik a házkutatási engedélyt valódi jogállamokban, de nálunk ez úgy megy, h gondol egyet, megírja magának a házkutatási parancsot, és kimegy, ennyi
(sőt kapaszkodjatok meg, még engedély nélkül is tehet ilyet, ha ráfogják, hogy a késedelem veszélyeztetné az eljárást, és ezt kb arra fogják rá, amire éppen akarják, szal meg kell érteni, ez itt Mao)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!