Lenyúlták a fényképezőgépem Vaterán. Mit tehetek?
Egy megbízhatónak gondolt vevőnek utalás előtt elküldtem a fényképezőgépet amit vásárolt tőlem. Ajánlott a küldemény.
Azóta nem válaszolt sem telefonra, sem e-mailre.
Mit tehetek , hogy kifizesse. Rendőrség?
"És ha azt mondja, hogy találkoztatok személyesen, és úgy fizette ki? Hogyan bizonyítanád az ellenkezőjét?"
nem neked kell bizonyítanod, hogy nem fizette ki, ebben az esetben, hanem a másik félnek, hogy de igen. Pl egy számlával, aláírt szerződéssel amiben az áll, hogy egymás felé tartozás nincs, pénzbefizetési bizonylattal ,stb, banki kivonattal, hogy elutalta.
"Pl egy számlával, aláírt szerződéssel amiben az áll, hogy egymás felé tartozás nincs"
Amennyiben magánszemélyként adok el egy használt műszaki cikket számlát,nyugtát nem tudok adni,átviteli elismervény vagy szerződés kitöltésére semmi és senki nem kötelez.Ez pont olyan mintha papír nélkül
adsz kölcsön vkinek X forintot és nem adja meg,jogilag semmit nem tudsz vele kezdeni.
"Ajánlott a küldemény"
"Ha átvette akkor annak nyoma van. "
Nem biztos,amennyiben a levélszekrénybe befér a posta simán bedobja.
tegnap 19:56
Ha átveszed az ajánlott küldeményt nem adják oda CSAK HA ALÁÍROD vagy én tudom rosszul?
Ne térjünk el a tárgytól, egy fényképezőgép nem fér bele a postaládába.
Kérdező, a legjobb, amit tehetsz, hogy írsz egy ajánlott levelet a vevőnek, hogy ha nem fizet, akkor minden elérhető fórumon kiírod a történteket, a nevével és címével együtt.
Ha nem válaszol 1 hét alatt, akkor kezd is el. Pl. itt.
"Ha átveszed az ajánlott küldeményt nem adják oda CSAK HA ALÁÍROD vagy én tudom rosszul?"
Jól tudod.
Kivéve ha a küldemény levélszekrénybe is kézbesíthető,a postás
simán bedobhatja(a posta küldeményforgalmi üzletszabályzata tartalmazza ezen kitételt)
Nem tudjuk milyen gépről volt szó,de több tucat olyan gépet mutatok
ami egy A4 borítékban nyugodtan bedobható egy postaládába.
Kedves kérdező!
Te nem szólalsz meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!