Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Áramlopás, hogy büntetnek?

Áramlopás, hogy büntetnek?

Figyelt kérdés
A falunkban az egyik családnál kikötötték már januárban a villanyt és hosszabbítóval a szomszéd lakásból használták az áramot, szóval hosszabbítókkal, az egyiket bedugták a szomszéd lakás villanyszekrényébe és átvezették a vezetéket a magukhoz ot még több hosszabbítót kapcsoltak rá és élvezetesen használták az áramot meg a gépezeteiket, stb... ezt már januártól csinálták és most jött ki hozzájuk az áramszolgáltató, már fél órája a ház előtt áll meg verik az ajtót, de senki nem meri kinyitni... egyébként a család nem szegény, csak arra gondoltak így legalább az áramot sem kell vizetniük és megússzák a dolgot, tavaly is csináltak már ilyet, de amiatt nem buktak le... a szomszéd ház ahonnan viszik az áramot meg az egyik barátnőjüké aki most bécsbe költözött de rájuk hagyta a házat (egyébként a ház teljesen üres, de a víz meg a villany nincs kikötve) ilyenkor milyen büntetést szabnak ki rá? (e-on) ??
2011. máj. 18. 08:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
97%
Remélem, mocskosul magas pénzbüntetést kapnak... A szomszédtól lopni az áramot azt jelenti, hogy a szomszéd fizeti az ő fogyasztásukat is... Az ilyen szemetek megérdemlik a büntetést.
2011. máj. 18. 09:02
 2/21 A kérdező kommentje:
már több mint egy órája a házuk előtt állnak az áramosok, kopognak meg minden (amúgy otthon vannak) de gondolom nem akarnak kijönni ... :S
2011. máj. 18. 09:05
 3/21 anonim ***** válasza:
73%
Megbüntetik őt is és a szomszédot is akitől az áram van. Ezt azért tudom mert egyszer az én szomszédomnál is kikapcsolták az áramot és a férj megkért,hogy adjak nekik hosszabbítón keresztül,hogy a kisgyerek legalább mesét tudjon nézni.2 napról volt szó csak mert befizették az elmaradást.Nem gondoltam,hogy a jó szándékom büntetendő és nem is dugtuk el a hosszabbítót hanem a ház előtt húztuk át.Meglátta egy eonos ismerős és szólt,hogy gyorsan tüntessem el mert megütöm a bokám emiatt.Gondolom nem kis összeg lett volna.
2011. máj. 18. 09:10
 4/21 anonim ***** válasza:
73%

Ez nem áramlopás! A másik ház tulajának a kontójára fogyasszák "élvezetesen" az áramot. Így az ezzel generált fogyasztás ellenértékét a szomszédnak fogják kiszámlázni.

Akkor lenne áramlopás, ha Csöcske Csózsi főmászik a oszlopra oszt ráköt valami derótot.

Itt bárminemű jogi hurcaherce akkor adódhat, ha a másik ház tulaja nem tudott erről és követeli a többletszámlázás megtérítését a hosszabbítózóstól és ő meg nem akar fizetni.

2011. máj. 18. 09:13
 5/21 anonim ***** válasza:
ha nem szegény a család, akkor miért kapcsolták ki a villanyt?
2011. máj. 18. 09:13
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

09:10 De miért?

Ha te fizeted akkor nem szólhat senki, vagy tévednék?

Ha veszek egy túrórudit a teszkóban és odaadom a szomszédom gyerekének, akkor beperel a Tesco? What the fucking?

2011. máj. 18. 09:14
 7/21 anonim ***** válasza:
88%

Ez tényleg nem lopás. Max. a szomszéd jelentheti fel a rendőrségen, ha a tudtán kívül vételeznek tőle áramot.

Más miatt lehet ott az E-on.

2011. máj. 18. 09:20
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

ha a szomszéd fizeti,akkor nem bűncselekmény

nekünk leégett a tető,meg az összes vezeték...hónapokig a szomszédtól volt áram amig ujra lett a miénk megcsinálva

és volt kinn az émász is,rossz szót nem szóltak,sőt,megnézték,h biztonságosan tudjuk-e használni...

(fizettük a szomszédnak a mi részünk,ő meg fizette be szépen az émásznak)

2011. máj. 18. 09:22
 9/21 anonim ***** válasza:

ehhez mi köze az áramszolgáltatónak? hiszen a szomszéd ház villanyóráján nyilván megmutatkozik az ő fogyasztásuk is, és max a szomszéd tehetne jogilag lépéseket ellenük, na de ha jól értettem, a szomszéd ház meg rájuk van bízva ...

egyszerűen nem értem ezt az esetet, de tényleg

2011. máj. 18. 09:27
 10/21 anonim ***** válasza:

9.13-as vagyok

Rosszul tudjátok!Ez áramlopás.Én is abban a tudatban voltam,hogy azt csinálok amit akarok mert én fizetem.De ez nem így működik sajnos.Nem számít,hogy kifizeted mert itt épp az a lényeg,hogy ne tudjanak semmit használni és fizessenek.Engem azért büntettek volna meg mert segítettem a csalásban.Amúgy nyugodtan pontozzatok le.Én voltam ebben a helyzetben és örülök,hogy nem fáztam rá.Pedig csak segíteni akartam.

2011. máj. 18. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!