Büntettek már meg valakit buszmegállóban való dohányzás miatt? Van erről valami info?
Nálunk Pécsen az egész BELVÁROSBAN tilos dohányozni, bár azt senki nem tudja szerintem, hogy egész pontosan hol húzódik a belváros határa, hol van az, ahol megbüntethetnek, és hol van az, ahol már nem. Illetve a buszmegállókban minden városrészen tilos. Mondjuk én a buszmegállóban sosem gyújtok rá, direkt félreállok, de azért azt látom, hogy mások szoktak. Olyat viszont még nem láttam, hogy ezért bárkit megbüntettek volna. Na meg olyan sem történt még meg, hogy a belvárosban járva-kelve hozzám odajött volna egy közteres, vagy rendőr, hogy itt nem szabad dohányozni. Maximum akkor szólnának, ha eldobálnám a csikket, vagy bármi más szemetet (már amikor), de ilyet nem szoktam csinálni.
Az a baj az ilyen szabályozásokkal, hogy betartathatatlanok, ebből adódóan senki nem is veszi őket komolyan, de akkor meg minek is vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!