Gyerektartás, mi a teendő?
Figyelt kérdés
Apám 17 éve nem fizet gyerektartást és kb. 16 éve nincs állandó bejelentett munkahelye. Most szeretnénk ha végre fizetne. Kihez kell fordulni vagy egyáltalán van-e rá esély hogy megkapjuk? Édesanyám egyedül nevel. Esetleg visszamenőleg is megkapnánk valamennyi időre? Tudjuk hogy hamarabb kellet volna, de most ez van. Magától fizetni biztosan nem fog.2011. máj. 13. 20:35
1/7 anonim válasza:
Forduljatok bírósághoz és visszamenőleg is letilthatják tőle az összeget. A bíróság megvizsgállja hogy mennyivel tartozik apud. Ez lehet több százezer v akár millió is. Elkeserítő azonban hogy ha nincs neki munkahelye akkor nem tudnak levonni tölle annyi pénzt. De ha más nincs akkor a munkanélkülijéből vonják le a pénzt. Remélem segíthettem.
2/7 A kérdező kommentje:
Munkanélkülije sincs. Alkalmi munkákból él.
2011. máj. 13. 20:48
3/7 anonim válasza:
Akkor ez esetben ha bírósághoz fordultok akkor végrehajtókat küld a lakcímére és elkobozzák a tárgyait, de ez nem biztos, de én így tudom. Maximum lesz két Tv-d, meg hűtőszekrényed..:) Úgy tudom ez így működik, de lehet hogy tévedek. Mindenképp forduljatok bírósághoz (írtok egy levelet) és majd a bíróság dönt ez ügyben...ők már ezt tudják.
4/7 anonim válasza:
Visszamenőleg csak 6 hónapra ítélik meg. Kivéve,ha állandóan írásban felszólítottátok a fizetésre. Ha viszont nincs m unkahelye, és keresete,akkor nem tudják rajta behajtani. Esetleg az állam megelőlegezi.
5/7 anonim válasza:
17 év alatt ez miért most lett olyan fontos??
6/7 A kérdező kommentje:
Azért mert anyámat eddig annyira nem érdekelte mert tudta hogy magától sosem fog fizetni és meg tudott adni nekem mindent amire szükségem volt. Most viszont már egyedül nevel, az árak nőnek a fizetése csökken és ha italra van pénze legyen rám is. Nekem is egyre több mindenre lenne szükségem amire már nem futja.
2011. máj. 17. 21:35
7/7 anonim válasza:
6 hónapot lehet utólagosan kérni és talán még 3 évet ha továbbra sem fizet (Űés jogosult leszel - pl iskola miatt)
Az apeh hajtja be, úgyhogy nem gond ha nincs munkahelye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!