Szerintetek nem lenne jobb, ha anarchia lenne az egész világon?
Kérlek csak akkor írjatok választ, ha tisztában vagytok az anarchia jelentésével!
Anarchia = Uralomnélküliség, állam(kormány) nélküliség, teljes szabadság
Többi a Wiki-n!
"Városban rendet még nem láttam, a cigánytelepet meg ne hozd ellenpéldának, max cigányváros ellen. :D"
- Szeritnem szerencsére rajtad kívül mindenki megértette a példámat, illetve szerintem Te is, csak most szórakozol. Ha neked ez jó, rendben...
"ok, ti legyetek csak marionett bábuk és teljesítsétek mások parancsait,"
- Ja, mert gondolom, Te 6 évesen lementél otthonról, hogy ne kelljen a szüleidnek engedelmeskedned. Már a legkisebb közösségben sem lehetséges, hogy mindig azt csináld, amihez kedved van, mert kivet a közösség, és egyedül nem boldogulhatsz, bármilyen keménynek is hiszed magad.
"adózzatok hogy az elnök elmehessen belőle a Bahamákra mert amit írtatok az egy nagy fasszság."
- Egy apró momentumát emelted ki a demokratikus rendszer negatív oldalának. Mi hosszan soroltuk az anarchia negatív oldalait, amelyben érdemre nem reagáltál. Én azért ennél érettebb vagyok; tudod, az adó pont olyan, mint amikor egy törzs férfiai levadásznak egy álaltot, hazaviszik a közösbe. Nem nézik, ki maradt most éppen otthon betegen, vagy ki az, aki még gyerek, és nem is tudodt volna semmiben segíteni stb. Mindenki megfelelő részben kap. Érdekes, hogy erre a szintre még a hiéna is eljutott, és azért olyan szívósak. Ha utánaolvasol, megtudhatod, hogy éppen ez a munkaelosztás az, ami a mai emebrt erőssé tette a Neander-völgyivel szemben. Mindezt vesd le az adóra: nem várom el, hogy az illető ki tudja fizetni az egyetemi képzését, az én adóm állja, ugyanakkor ez idővel kamatozódik, főleg ha hasznos szakmát tanul ki. Ha elég érett vagy hozzá, túllépsz azon, hogy egy példába beleköss.
"A legtöbb állatfaj elvan bármiféle uralom nélkül - nem irányitás mentességtől, URALOM NÉLKÜL!"
- És szerinted miért vagyunk mi az állatok felett? Egyébként egyáltalán hol teszel különbséget irányítás és hatalom között? Ez az anarchisták egyetlen fegyvere, hogy úgy állítják be, mintha két teljesen különböző dolog volna.
"Egynap úgyis anarchia lessz, rengeteget olvastam erről, nem a levegőbe beszélek."
- De addig is írjuk egy 'sz'-szel a 'lesz'-t. Én meg arról olvastam, hogy megvalósíthatatlan. Nem a levegőbe beszélek.
"Ti szenvedjetek csak, ha ez nektek jó. . .!"
- Itt csak Te szenvedsz. Mi megláttok a jelenlegi rendszer előnyeit a sok negatívum mellett, ezért el tudjuk fogadni. Viszont az anarchiát egyértelműen elutasítjuk, mert nem vagyunk hajalndóak elvetni ezeket az előnyőket csak azért, hogy néhány érettlen, punk tini boldog legyen.
"Az Anarchia egyáltalán nem jelent büntetlenséget. Jön egy cigány, ellopja a tyúkom eltöröm minkét kezét."
- Ja. Vagy ő a tiedet. Ez is hozzá tartozik az anarchiához, ugye? Éljen! A tyúktartás elnyeri méltó büntetését.
Azt mondod, az a teljes szabadság, ha nem kell senkihez igazodni. Csakhogy ez már KÉT EMBER ESETÉBEN SEM IGAZ...
Annak a kettőnek már el kell fogadnia egymást, igazodniuk kell egymás viselkedéséhez, meg kell egyezniük egymással, tehát KÉNYTELENEK figyelembe venni egymást. - Innen pedig értelmes ember számára (mondom ÉRTELMES ember számára) egyenesen levezethető az irányítás (mint fogalom) szükségessége, és az anarchia (irányítatlanság) életképtelensége. Csak végig kell gondolni (és persze MEG KELL ÉRTENI) az egymásból következő gazdasági és társadalmi hatásokat.
Arról mi nem tehetünk, hogy erre te képtelen vagy.
Pedro
"Az Anarchia egyáltalán nem jelent büntetlenséget. Jön egy cigány, ellopja a tyúkom eltöröm minkét kezét. Valaki behatol a portámra főbelövöm."
Aztán meg jön a rokonuk, és lelő téged. Hajrá anarchia...!
Ajánlom figyelmedbe "A kísérlet"(Das Experiment) c. filmet!
Az anarchia egy nem működő rendszer. Ennek oka az, hogy fejlődére képtelen, pont az "aki életképtelen haljon meg" duma miatt. Ha nincs egy kormány ami megszervezi a fejlődést, abból fejlődés nem lesz, csak ősemberi lét. A kommunizmus, demokrácia szintúgy nem működik. Az egyetlen jó rendszer az alkotmányos monarchia, egy keresztény alkotmánnyal. Ilyen lett volt M.o.-n a hungarizmus.
A legtöbb anarchista életvitele is a rendszer működésképtelenségéről árulkodik. Az anarchizmus létének oka a tanulatlanság, tájékozatlanság. Nem csoda, hogy működő anarchista társadalom nem volt, ma sincs. Ellenben a diktatúrákkal amik évezredeken keresztül néhol hibásan, de működtek. Ha anarchista vagy, ajánlom, h kezdj el mélyrehatóan foglalkozni a történelemmel!
Remélem tudtam segíteni.
Valaki említette hogy az állatok anarchiában élnek. Ez a legnagyobb baromság amit életemben hallottam!
Az állatoknál, csakúgy mint az embereknél is, ösztönösen szervezettség alakul ki. Egy falkában a legerősebb lesz a vezér, a többi hozzá csatlakozik és biztonságban érzi magát mellette. (Kutyák esetében például ezt a szerepet gazdának kell betöltenie, hogy egészséges legyen a kapcsolat.) Ha a vezér eltűnik vagy egy csicska (nevezzük így) fellázad és legyőzi a vezért, újabb vezér választódik ki. Ez a falka rendszere. De az emberek közösségben élnek. A rendszer a közösségi életben is nagyvonalakban ugyanaz, mint a falkában; az közösségekben is kinőnek a többiek közül a vezérek akik a többit irányítják, annyi a különbség, hogy közösségben nem a legerősebb, hanem a legokosabb, legkarizmatikusabb válik vezérré. A közösségekben törvények vagy íratlan törvények és kötelességek is létrejönnek, de ezt leszámítva a közösség is egy falka. Az ember is képes viszont falkában élni... egy ideig... még közösséget nem alkot. A falka a közösség kezdetleges formája.
Vegyünk öt férfit és rakjuk ki őket egy lakatlan szigeten jó távol a civilizációtól. Falkát fognak alkotni. A legerősebb kiválasztódik, ha komoly erőfölényben van a kiválasztódás harc nélkül zajlik, ellenkező esetben harccal. Utána továbbfejlődik a falka és közösséggé válik. Mindenkinek meglesz a feladata, és mindenki tudja a helyét. Ez a fajta közösségalkotás ösztönös az emberben és az állatban is. Az hogy az ember ennek magasabb fajtáit (demokrácia, kommunizmus stb..) alakította ki, az csak hab a tortán.
Magyarul az anarchia csak átmeneti! Vegyük például Franciaországot a 100 éves háború után. Káosz volt, fosztogatás volt, járványok, akasztások, egyszóval tökéletes anarchia. De mégis.. bandák és maffiák alakultak és ők uralták a terepet. Így is úgy is az emberek az anarchiából percek alatt kialakítottak egy rendszert, mert EZ ÖSZTÖNÖS! Ez állati ösztön, ami azért jött létre, hogy élni tudjunk társasan is.
A tinédzserek és gyerekek viszont csak falkát tudnak alkotni, vagy csak kezdetleges közösségeket, amik instabilak. Ezért van szükségük felnőttekre. (Lásd: Legyek ura)
Remélem érthető volt mindenkinek aki eddig sötétben tapogatódzott.
Nem lenne jobb.
Speciel Szomáliában is anarchia van, és nézd meg mi lett belőle. Az ország a szegénység legalsó határát súrolja, idegeneknek TILOS a belépés mert már a legelső utca sarkon elrabolhatnak, lelőhetnek.
Az anarchia önmagában egy aranyos kis elképzelés, de megvalósíthatatlan akár csak a kommunizmus, az ember természetéből adódóan. Ha lenne mondjuk 100 rettenetesen erkölcsös , jó természetű, toleráns ember, akik alakítanának 1 csoportot, elvonulnának egy olyan területre ahol senki sem él, és ott anarchikus állapotban élnének, akkor még talán működne, de az a baj hogy idővel ki fog alakulni valamiféle szabályzat, esetleg hierarchia.
Az őskorban létezett anarchia, ezzel nem azt akarom mondani hogy elmaradott egy eszme, nem elmaradott de az őskorban is már kezdett kialakulni egyfajta hierarchia ami végül eljutott az államig. Egyszóval anarchiát csak erőszakosan lehet hosszú ideig fenntartani.
Ez olyan mint a kommunizmus. Az is egy bájos elgondolás, de szintén lehetetlen. Te az utcán kolduló hajléktalannal megosztanád a saját lakásodat nem félve attól hogy kirabol meg stb? Nem hinném, és ez nem is irigység még hanem a saját tulajdonodat félted....de a kommunizmusban nem lenne magántulajdon....
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet hogy a legelején jó lenne, de nem tartana soká, és kialakulna a káosz.
Meg nézz egy átlagos példát: anarchia van, ha dolgozol nem kapnál senkitől fizetést, ergo az élelmiszereket mind neked kéne megtermelni, a ruhákat is stb....egy idő után ez a környezet vagy ez az adott "volt" állam visszasüllyedne a középkor szintjére...
És itt jön megint a képbe Szomália. Semmi fejlődés, az országot kisebb nagyobb TÖRZSEK irányítják, már itt is kialakult némi törzsi életforma, de azok is az anarchia miatt folyton háborúznak lövik egymást.
Szerintem egyáltalán nem lenne jobb ha a világ anarchiába dőlne.
Szerintem lenne benne sok jó dolog.
Hiszen akkor senki sem parancsolgatna nekünk nincs semmi hatalom mi kényszerítene a saját magunk elpusztítását.Itt szabadság lenne.
Amugy az tév hitt hogy káoszt jelent meg zűrzavart.
Mert az állam is sok embert őlt már meg SZÁNDÉKOSAN.
Még itt eben az Isten háta mögötti Magyarországban.
Az államban több a félelem Mint az Anarchiában.A bűntetést akkor sem kerülnék ki a gyilkosok hanem lenne egy csoport aki a bűntetéssel foglalkozna.
Akkor is biztos hogy lennének olyanok akik hatalom szerzéssel foglalkoznának csak hogy azok vagy felemelkednek vagy lebuknak.A törzsek,bandák akkor is lehet hogy lesz ott vezető mondjuk akik egymás táplálással foglalkoznának vagy akkár egy család is.
De van esély a pénz kialakulsára hisz akkor tudunk tárgyakat,proggramokat,ételeket venni.
De ahány ember anyi annarchista szerű nézzetek.
Az állam létrehozására lesz esély akiket becsapnak és azoknak lesz egy területük akik ott parancsolgatnak kényszerítetik magukat,egy olyan törvények amiket az uralkodok megszeghetnek de mi nem.
Szeríntem néhány törvényre szükség van amikről nem a poltikusok hanem mi akkor mikor már megszülletünk akkor is a többség dönt és ha nem tetszik ellehet menni egy másik helyre vagy betartod itt.
''Ajánlom figyelmedbe "A kísérlet"(Das Experiment) c. filmet!
Az anarchia egy nem működő rendszer. Ennek oka az, hogy fejlődére képtelen, pont az "aki életképtelen haljon meg" duma miatt. Ha nincs egy kormány ami megszervezi a fejlődést, abból fejlődés nem lesz, csak ősemberi lét. A kommunizmus, demokrácia szintúgy nem működik. Az egyetlen jó rendszer az alkotmányos monarchia, egy keresztény alkotmánnyal. Ilyen lett volt M.o.-n a hungarizmus.
A legtöbb anarchista életvitele is a rendszer működésképtelenségéről árulkodik. Az anarchizmus létének oka a tanulatlanság, tájékozatlanság. Nem csoda, hogy működő anarchista társadalom nem volt, ma sincs. Ellenben a diktatúrákkal amik évezredeken keresztül néhol hibásan, de működtek. Ha anarchista vagy, ajánlom, h kezdj el mélyrehatóan foglalkozni a történelemmel!
Remélem tudtam segíteni.''
Ez nagyon tetszett.. Ez a film nagyon jó példája annak, hogy A HATALOM MILYEN MÓDON KÉPES ELRONTANI AZ EMBERT! Ez a film pont, hogy arról szól, amit az anarchia megakadályozni hivatott. Az nem igaz, hogy nem mûködik. Vegyük az õslakosokat bizonyos helyeken, persze nem mindenhol. Mindent elosztanak, egyenlõség van, persze van, aki 'irányító' szerepét betöltse, a tapasztaltak. Az anarchia lényege a hatalom megszüntetése, és annak minden szervéé. Az anarchia az emberek erkölcsi szabályaira alapoz, ami minden emberben megvan, anélkül, hogy azt leírnák neki. A film tökéletes példa arra, hogy az ember mennyire kihasználja, ha hatalom van a kezében. A rendszer megszüntetése egyenlõséget eredményez, amiben nincs kiváltság, irányító és irányított. Ha mindenki egyforma, nincs miért mást bántani. Az itt megoldható gazdasági rendszer a régi idõkben mûködött. A földmûvelést, cserekereskedelmet kellene bevezetni, így a pénz hatalma is megszûnik. Nincs olyan, amit felhalmozhatnál, és ezáltal többet-többet akarnál. Ha van jó pár kiló búzád, tovább fogod adni a maradékot, hogy más ,szükséges dologhoz juss hozzá. (A búza felhalmozva rádrohadna)
A kérdezõnek igaza van abban, hogy az anarchia elkerülhetetlen. Ha nem is így hívod, de amit az elõbb leírtam, az lesz a jövõ, nagy eséllyel.. A Föld kincsei nem végtelenek, a szennyezés minket fojt meg hamarosan. A kapitalizmus meg fog dõlni, mert korlátai vannak. Az anarchia nem szól a gyenge pusztulásáról. Ez egy szinte testvéri társadalom, ahol a gyengét véded, és nem eltaposod.
És elmondom, hogy eleget olvastam errõl, az egész család, nagyapám óta ezt vallja, és ez az egy tiszta eszme létezik, ahol nem más eltiprásával maradsz életben...
Kedves olvasatlan, tanulatlan, vagy éppenséggel félreinformált társak, nem kell mindent elhinni, amit az iskolában, TV-ben hallunk. Ezek egyetlen célja az agymosás, és hogy jó fogaskerék legyél. Ne hagyd magad megtéveszteni!
Szívesen olvasok érveket, de az 'ez f@szság' és hasonlók, nekem nem feltétlenül az érv kategóriába esnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!