Szerintetek nem lenne jobb, ha anarchia lenne az egész világon?
Kérlek csak akkor írjatok választ, ha tisztában vagytok az anarchia jelentésével!
Anarchia = Uralomnélküliség, állam(kormány) nélküliség, teljes szabadság
Többi a Wiki-n!
"A SZABADSÁG SZÜLI A RENDET, NEM PEDIG A REND A SZABADSÁGOT!!!"
- Ezt az ökörséget mégis honnan veszed? Egyszerű demagógia, de a világon semmi sem támasztja alá, sőt; a történelem azt bizonyítja, hogy az embereknek szükségük van rendre. Ha nem hiszed, nézd meg a különbséget egy város és egy zárt cigánytelep között, ahová alig ér el az állam keze.
Nagyon idelistán gondolkodsz, aminek nem sok köze van a valósághoz. Kissé ellentmondásos nekem, hogy egyrészt nagyon, szinte irreálisan optimistán állsz hozzá az emebrhez, ugyanakkor nem bánnád, ha olyan emebr meghalna, aki nem elég ügyes ahhoz, hogy egy puskagolyó elől elugorjon.
Másrészt ha szerinted a rend és szabadság kizárja egymást, akkor midnegy, melyik volt előbb, szabadság már nincs. De persze van szabadság, de az nem az, hogy mindig azt teszem, ami tetszik, mivel ilyen nincs. Ez egy illúzió. Mindig is külső dolgok határozzák meg, mit tesz az ember. És azt írod: az állam sem mindig igazságos. És? Mondta ezt bárki? Szerintem meg az nem ighazságos, ha bárki bármikor megölhet, mert nincs semmi, ami visszatartaná, vagy egy beteg emebr kilátásai esélytelenek, mert nincs szociális támogatás stb.
Hát kedves fiam, neked még fel kell kissé nőni, úgyhogy addig ne nagyon oktass másokat.
Ráadásul konkrétan hülyeségeket beszélsz. Az "uralom" ahogy te írtad nem öncélú. (Most tekintsünk el a diktatúráktól). Az uralom célja az IRÁNYÍTÁS. Irányítás nélkül a gazdaság egyszerűen nem működik. (Bírom az anarchistákban, hogy mindig a felhők között lebegnek - de a MEGÉLHETÉSHEZ le kell onnan szállni!)
"az a véleményem, hogy aki gyenge az haljon meg!"
Kíváncsi vagyok, akkor is ezt mondod-e, ha szembe találkozol egy 120 kilós vademberrel, aki rád néz vérben forgó szemekkel, és ugyanezt mormogja a fogai között...
"ti örültök annak hogy nem lehettek teljesen szabadok"
De. Teljesen szabad lehetek. Tudod NEKEM megtanította az apám, hogy a bűn ROSSZ DOLOG, ezért én (teljesen szabad akaratomból) úgy döntöttem, hogy nem akarok bűnt elkövetni. Innen kezdve mi is akadályozza a szabadságomat?
Megint csak mellékesen jegyzem meg, hogy a szabadság NEM AZT JELENTI, hogy korlátozás nélkül megtehetsz bármit. Például embert sem ölhetsz, nem lophatsz, stb. Ha pedig ezt a szabadságod korlátozásaként éled meg, akkor semmi keresnivalód abban a társadalomban, amelynek tagjai elfogadják és tiszteletben tartják EGYMÁS JOGAIT IS - amire te úgy látszik képtelen vagy.
"A SZABADSÁG SZÜLI A RENDET, NEM PEDIG A REND A SZABADSÁGOT!"
Ez egy f@szság...
"az állam sem mindig igazságos"
Igen, ez így van. Nem igazságot szolgáltatunk, hanem jogot. Élj a jog keretei között, ÚGY MINT A TÖBBI EMBER, és akkor semmi összeütközésed nem lesz a joggal.
Persze el is lehet vonulni, és alakíthatsz valahol egy anarchista közösséget is... A hippizmus hőskorában voltak ilyen próbálkozások, a legnagyobb Christiania volt,olvass utána.
Kezdetben anarchisztikus hippi-birodalom volt, de pár év alatt megszervezték a saját életüket - ma már önkormányzatuk van, és saját rendfenntartó erejük (motoros bandák) - MÉG ITT IS létrehoztak központi irányítást, mert anélkül ÉLETKÉPTELEN lett volna a dolog.
Persze ezt lehet elfogadni, és lehet nem elfogadni. De tudás nélkül lekezelően osztani az észt - elég égő...
Pedro
ok, ti legyetek csak marionett bábuk és teljesítsétek mások parancsait, adózzatok hogy az elnök elmehessen belőle a Bahamákra mert amit írtatok az egy nagy fasszság. hogyha nem értetek egyet mért pazaroltok arra időt h 10 sziros okosságokat írjatok le, huh? az a kis idézet a szabadságról József Attila szerzeménye - bár őt nem az anarchia ihlette meg.
A legtöbb állatfaj elvan bármiféle uralom nélkül - nem irányitás mentességtől, URALOM NÉLKÜL!
Egynap úgyis anarchia lessz, rengeteget olvastam erről, nem a levegőbe beszélek.
Ti szenvedjetek csak, ha ez nektek jó. . .!
Mondd, egyáltalán ÉRTED amit itt papolunk neked? Vagy teljesen feleslegesen írogatunk, mert a te rengeteg eszedhez nem is érhetünk fel?
És ha már idézeteknél tartunk: "A világnak az a baja, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg tele vannak kételyekkel." - IGAZÁN MEGSZÍVLELHETNÉD!
"Egynap úgyis anarchia lessz,..."
Tudod, az anarchia GYENGE - hiszen nincs irányítása... Egy szakasznyi jól képzett katona szokott véget vetni az anarchisztikus törekvéseknek, erre számtalan példa van - általában a fejlődő országokban. Ki kell ábrándítsalak, NEM VALÓSZÍNŰ hogy ez Magyarországon a te életedben előfordulna.
Pedro
"Amit páran írtatok hogu szabadon lehetne bűnözni hát erről az a véleményem, hogy aki gyenge az haljon meg! Egyébként mindegy hogy megbünteti e őket vki vagy nem ígyis-úgyis megtennék szal"
Az Anarchia egyáltalán nem jelent büntetlenséget. Jön egy cigány, ellopja a tyúkom eltöröm minkét kezét. Valaki behatol a portámra főbelövöm.
"Ha nem hiszed, nézd meg a különbséget egy város és egy zárt cigánytelep között, ahová alig ér el az állam keze. "
Városban rendet még nem láttam, a cigánytelepet meg ne hozd ellenpéldának, max cigányváros ellen. :D
"hogyha nem értetek egyet mért pazaroltok arra időt h 10 sziros okosságokat írjatok le, huh?"
- Hogyha Te csak azt szeretnéd visszahallani, hogy Te milyen okos vagy, és az anarchia milyen jó dolog, akkor nagyon eltévedtél.
Tény 1: Te semmilyen érvvel sem támasztottad alá a nagy bölcsességeidet.
Tény 2: a mi érveinkre nem reagáltál érdemlegesen. (azt nem számítóm ide, hogy "ez egy f@szságˇ)
Egyébként József Attila nagyszerű költő volt, de a költők művészek. Vagyis amit alkotnak, az szép, ez esetben jól hangzik, de nem feltétlenül igaz. Mert azért ugye Te sem hitte el, hogy tényle a semmi ágán ült szíve? Költő volt ő, nem egy sokat tanult politológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!