Doboszoli kérdése:
Szerintetek hogy lehet valakinek 25 éves korára saját
autója, háza (amit fenn is tud tartani), olyan, amit
saját erejéből teremtett meg?
"A férjem jó helyen dolgozik bár nem keres sokat. kb.400e/hó. "
bár nem keres sokat.....? egy minimálbéresnek az kb fél évi keresete....
2011. ápr. 16. 00:19
Igen,én is emlékszem a fiatalemberre valamelyik nap kommentelt.Megkérdeztem tőle,hogy árulja már el a titkát,de válasz nem érkezett ezidáig.Valószinűleg kamú volt az egész.25 évesen önerőből a mai gazdasági helyzetben lakást kocsit venni nem lehet,ezt nekem senki ne akarja bemesélni.
2011. ápr. 16. 00:39
13/22 A kérdező kommentje:
Igen, végül is ezért írtam ki a kérdést, mert ő biztatott rá, hogy majd itt megválaszolnak a hasonszőrűekkel, hátha
"tanulok valamit".
Ám a nagyarcú fiatalember azóta is hallgat, mint az a bizonyos dolog a fűben.
Szerintem lehetséges. Bár nekem még odébb van, de az egyetemen, ha valaki azt a munkát viszi tovább, amit várhatóan szakmai gyakorlatként fogunk kapni, akkor el tudom képzelni, hogy legalább egy kisebb házat és egy átlagos kocsit vehessen. A 400 ezer/hó tényleg nem olyan sok, mint amilyennek látszik. Anyámnak 450-700 ezer/hó között mozog a fizetése. Ez elég volt egy 80 négyzetméteres budai lakásra, egy Suzuki Swiftre és egy Peugeot-ra. Mondjuk nincsenek kenyérgondjaink, de azért nem nevezném luxusnak.
2011. ápr. 16. 14:38
15/22 A kérdező kommentje:
Ha hősünk a régi oktatási rendszerben szerezte a diplomát, akkor (ismétlés nélkül) 23, ill 24 évesen lett végzős. Ha az új bolognaiban, akkor is.
Ergo, 1-2 év alatt kellett összehoznia amivel volt szíves kérkedni. Ez komolyabb lottónyeremény, vagy szülői háttér nélkül nem lehetséges. Az első szerencse, meg a második is.
Csodagyerek meg egészen kevés van a világon.
Ilyen ne osszon észt az egyéni boldogulásról, meg az élhetetlenségről.
16/22 anonim válasza:
Én vagyok a nagy arcú fiatalember? Mint mondottam a férjem fizetése, tehát fiatalember csak nem lehetek... De mindegy is. A régi rendszerbe szereztük a diplomáinkat, a férjem a Phd-ját 2008-ban. Tehát mint mondottam szét dolgoztuk ill. tanultuk az agyunkat. És vagy egy Suzukink és egy 150000ért vásárolt wolskwagen-ünk (nő vagyok nem tudom hogy kell írni :) )Csomó hitel a fejünk fölött, és igen még mi is küszködünk, meg kell néznek hogy mit veszek a boltban és mennyiért. De mint nem lehetetlen. Csak gürizni kell.
2011. ápr. 16. 19:11
400 ezer tényleg nem sok?Meg 450-700 ezer közt keres és nem él luxusban?Eszem meg áll néhány emberen,én havi 70-ből élek és ugyanugy van hitelem meg rezsim,de ha bele gondolok,havi 400 is elég lenne nekem,hogy királyként éljek!Bár vannak olyan emberek,akik csak spajzolni,raktározni szeretik a pénzt és még saját maguktól is sajnálják,persze mindig panaszkodnak mellé,hogy milyen nehezen tud megélni.Ugyhogy az ilyeneken már csak röhögni tudok,hogy milyen szánalmasak!
2011. ápr. 16. 20:36
ha nagyon durván átlagolni akarunk akkor egy átlagmagyar 100ezret keres havonta. 400ezer ennek tükrében kategórikusan soknak számít.Hát mintahogy a fizetések különböznek úgy az igények is,ezért nem boldogok a mágnások sem.
Az is lehetséges hogy egyszerűen valaki nem tudja a magas fizut sem rendesen beosztani de mégse valószínű,hisz aki ilyen jó állást szerzett annak jó esze kell hogy legyen.
2011. ápr. 16. 20:52
20:52 Egyet értek veled,erre is mondják,hogy mindenki addig nyujtózkodjon,ameddig a takarója ér!Én 3millkás ház hitelre kell beosztanom a 70ezret,aki 450-700ezer közt keres,nyilván nem 3millkás házra vesz fel hitelt,hanem 20-ra,és azután fizetni a hitelt,tényleg sok és nem sok marad nekik sem!De ami a lényeg,hogy ami után ő fizeti a hitelt,az már luxus.Na de mindenki azt csinál,amit akar,nekem csak annyi legyen,hogy ne kelljen éheznem!
2011. ápr. 16. 21:17
20/22 A kérdező kommentje:
88%-os!
Ne vedd magadra, nem rólad van szó.
Kapcsolódó kérdések: