Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » KERMI vizsgálat létezik még,...

KERMI vizsgálat létezik még, vagy fogyasztóvédelem vizsgál minőségi kifogásokat?

Figyelt kérdés
Két hónapja vettem cipőt a kisfiamnak és válik az orrán a gumi. A boltban vagy vizsgálatot, vagy javítást ajánlottak fel. Én szivesen vizsgáltatnám, de nem tudom nekem kell-e ezért fizetni. Félek, hogy a ragasztás ugyis elengedi, mert nem lehet rendesen megszorítani.
2011. ápr. 7. 21:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Minden termékre kétéves szavatossági időt, míg a bruttó 10 ezer Ft-nál magasabb árú, un. tartós fogyasztási cikkekre egyéves jótállási időt ír elő a vonatkozó rendelet.

Az olcsóbb termékekre vonatkozó szavatosság esetén a vásárlást követő 6 hónapon belül úgy van lehetőség cserére, javításra, hogy NEM KELL bizonyítani a vevőnek: a termék akkor is hibás volt, amikor megvásárolta.

NE fogadd el a javítást, ragaszkodj a cseréhez. Ha nem megy szép szóval, kérd a Vásárók könyvét és írd be a panaszod, nyomatékosan kiemelve, hogy az üzlet javítást vagy vizsgálatot ajánlott fel, de Te ragaszkodsz ezek után a cseréhez, vagy a vételár visszafizetéséhez, mivel ezen termékkel szenben megrendült a bizalmad,a javításban meg nem bízol, hogy tartós lesz, ha a gyári ragasztás is 2 hónapos, rendeltetés szerű használat mellett is elválik.

2011. ápr. 7. 22:07
 2/2 anonim válasza:
A Fogyasztóvédelmi hatóság csak látszat intézkedéseket tesz.Az igazából nem a fogyasztókat védi ( az egész eljárásuk egy burkolt forma ) nesze semmi fog meg jól.
2011. ápr. 8. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!