Van joguk megtagadni azt, hogy visszaadják az óradíjat?
Elkezdtem egy tanfolyamot, befizettem az előleget, és az első alkalommal pedig a teljes tanfolyamnak a díját. Úgy alakult, hogy eldöntötem, hogy nem folytatom a tanfolyamot, mert nem foglalkozik velem az oktató (konkrétan kérdezek valamit, és ahelyett, hogy nekem válaszolna, másnak kezd el segíteni, és 20-30perc várakozási idő után hajlandó emberszámba venni). A szervező cég, aki alkalmazza az oktatót, nem akarja visszaadni azoknak az óráknak a díját, amik ezután fognak következni, és én meg nem fogok részt venni rajtuk.
Nem látom, hogy ebben mi a jogos?
Tandíj visszafizetés, visszatérítés.
A Budapesti Cervantes Intézet fenntartja magának azt a jogot, hogy bármelyik tanfolyamát lemondja szervezési okokból; ebben az esetben a tanuló számára a kurzus teljes befizetett díját visszatérítjük. Miután a tanfolyam elkezdődött, a tandíj visszafizetésére nincs mód sem egészben, sem részben, kivéve a megfelelően igazolt vis maior eseteket.
Minden hasonló, induló tanfolyamon, még az esetleges előleg befizetése előtt tájékoztatni köteles a tanfolyam szervezője a hallgatót, ha ez IGAZOLTAN NEM történt meg, az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez lehet panasszal fordulni.
Már az elegendő jogalapot ad, hogy NEM volt tanulmányi szerződés kötés, illetve a tanfolyam hallgatója, ilyen szerződést nem írt alá, tehát szerződés nélkül a befizetett összeg jogosan követelhető vissza!
(azért nem árt elgondolkodni azon, hogy mint a tanfolyam részvevője, nem írt-e alá bármi, apróbetűs íratot, ami akár, lehetett szerződés is, mert ez esetben nem sok a remény...)
Azért azt hozzá tenném, hogy a befizetés és számlaadás mint RÁUTALÓ MAGATARTÁS bizony szerződésnek minősül. Pontosan úgy, mint a bolti vásárláskor. Úgyhogy sajnos a tanfolyami díj befizetése (és elfogadása) valamint a számla kibocsátása (és elfogadása) jogi értelemben szerződésnek minősül.
Pedro
Igen a pénzt vissza kell adni !!
Fogyasztó védelem !
Mivel a pénzér cserébe nem kapott megfelelő ellenszolgáltatást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!