Társasházban jogom van-e megtagadni a biztonsági kamera felszerelését?
Magad érdeke, hogy felrakják a kamerákat. Egyébként senki nem nézi azokat, ez hiedelem. A párom ebben a szakmában dolgozik, tehát tudok ezt-azt.
Akkor nézik vissza a felvételeket, hogyha "baj" történt és csak azt a részt nézik meg, ahol látható lehet az elkövető. Senki nem kíváncsi rád és arra, hogy szabadidődben mit csinálsz! Ha ártatlan vagy, egyszerűen nincs mitől tartanod! Teszem hozzá, nem leányálom ezeket a felvételeket visszakeresni és lementeni a rendőrségnek, úgyhogy emiatt pláne nem kell aggódnod, hogy valaki csak téged fog visszakeresni, mert minden egyes plusz perc csak több munkaidő.
Nekünk is be van kamerázva a ház és az udvar, mert többször kárt tettek az autóinkban. Visszatartó erőnek bizonyult.
Egyébként lehet felrakni álkamerákat (csak a váz van felszerelve, a kamera nem), de ha baj van, akkor semmire nem mentek vele. Neked is érdeked, hogy biztonságban légy. Nem?
De ha szeretnél erről kérdezni, nyugodtan írj! Ha esetleg én nem tudom, megérdeklődöm a páromtól.
Mindenesetre próbálj meg tiltakozni ellene. Nemhiszem, hogy attól lesz kisebb a bűnözés, hogy mindent bekameráznak.
Le a társadalom Orwell-esedésével!
Ⓐ ¡El pueblo unido, jamás será vencido! Ⓐ
"Le az összes biztonsági kamerával! Vissza a szabadrablást! Viva La Resistance!"
Ez nyilván irónikus akart lenni, de úgytűnik, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Te tényleg abban hiszel, hogy pár kamera fog megállítani egy bűnözőt. Ha nem veszi észre a kamerát, akkor semmi se változik, ha észreveszi akkor meg kitalál valami cselt, mondjuk maszkot vesz fel, vagy odaoson más irányból is kikapcsolja, lespricceli festékkel, stb...
De az a bűnöző, aki meglátja és visszafordul, az nem bűnöző, hanem egy menősködő kamasz, aki befosik egy kamerától, és csak heccből császkál éjszaka ilyen helyeken.
"Megtagadhatom-e, hogy bekamerázzák az életem és valaki mindig figyelje, hogyan éljük a mindennapjainkat az ajtó elött és az udvarban"
kíváncsivá tettél. mit csináltok ti az ajtó előtt?:)
Kedves első válaszoló! "Magad érdeke, hogy felrakják a kamerákat. Egyébként senki nem nézi azokat, ez hiedelem."
Hülyeségeket nem kell beszélni!
Az, hogy a te párod unja a munkáját nem azt jelenti, hogy nincsenek perverz emberek akik-nek nincs jobb szórakozásuk, mint mást kukkolni, főleg, ha illetéktelen is hozzáfér a felvételekhez...Sajnos én is ismerek olyat aki céges felvételt magáncélokra használt és használgat fel időnként, sajnos ez nem egyedi eset. Vannak emberek akik szeretnek mindenkiről mindent tudni! Az információ HATALOM!
Kedves kérdező!
Ha nem szeretnéd, hogy a te magánterületedet kamera figyelje akkor szólj! Ha nem akarod nem kell engedned!
"Te tényleg abban hiszel, hogy pár kamera fog megállítani egy bűnözőt. Ha nem veszi észre a kamerát, akkor semmi se változik, ha észreveszi akkor meg kitalál valami cselt, mondjuk maszkot vesz fel, vagy odaoson más irányból is kikapcsolja, lespricceli festékkel, stb..."
Gyanítom nem nekem kellett volna hallgatni. Nyilván az ember a saját házába is azért szereltet biztonsági kamerát mert semmit sem ér, csak épp nem tudja mire költeni már a pénzét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!