Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mondana valaki olyan forrásoka...

Mondana valaki olyan forrásokat, ahonnan egy kommandos, egy felderíto, valamint egy sniper kotelezo felszerelését+ballisztikai táblázatot a lovedék esésérol a gravitációtól és a idojárástól fuggoen tudhatnám meg?

Figyelt kérdés
Foleg katonák/volt katonák válaszát várom.
2011. aug. 26. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Ballisztikai táblázatot legegyszerűbben internetről vadászhatsz, bár nem föltétlenül megbízható. Lőtéren (precíziós lövész) ismerős fog tudni adni. Az amerikai mesterlövészek fölszerelését pl. FM-ből (Field Manual) szedheted össze, ez pl. piratebay-en 3 változatba is fönt van. Gugli a barátod.

Olyan, hogy kötelező fölszerelés nincs (jó, bakancs, meg bevetési ruha). Vételezel magadnak, ami a feladathoz kell. Amúgy nem értem minek ezek neked, ha profi lennél, tudnád meg kapnál, ha meg nem feladat, hanem hobbi, akkor akármilyen ponyvaregény/félszakkönyv megfelel. Egy középszerű könyvesboltban tucatjával találhatóak az ilyenek (a teljesség igénye nélkül: McNab - Harci technikák kézikönyve; Cacutt - Túlélés; stb.).

Ha kicsit pontosítod a célját, talán többet segíthetünk.

2011. aug. 26. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Remélem Orbánt készülsz kinyúvasztani.
2011. aug. 26. 11:56
 3/10 A kérdező kommentje:

Hehe, senkit nem készulok kinyírni. Pár napig egy felderítovel voltam, az mesélt arrol, hogy a mesterlovészet egy kulon tudomány.

Hogy pontosítsam a céljaimat az érdeklne, hogy milyen esetekben kell spéci cuccokat használni, reddot, hangtompító, mennyi az elegendo viz, amit magaddal viszel mondjuk egy egyéjszakás bevetésre, kiknek hogyan kell magukat bemaszkolniuk, mikor használatos a zold-fekete, és mikor a voros-fekete arcfestés. Osszesen hány kg lehete a felszerelés.

Még mielott valaki megjegyezné nem egy call od dutys pocs vagyok.

2011. aug. 26. 12:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Fönntartom a kétkedésem, hogy neked valaha is szükséged lesz erre az ismeretre, de tessék.

Mindig az aktuális küldetésre kell fölkészülni, ez is csak egy szakma. Olyan kicsit, mintha megkérdeznéd, hogy mikor kell az építkezésen darus markolót használni. Isten tudja, amikor az éppen a legjobb. Erről több ezer könyv van, mondom, könyvesbolt, ide nem lehet terjedelménél fogva mindent leírni.

Reddot: kapáslövéshez jónak tartják, de szerintem egy közepesen gyakorlott ember nyílt irányzékkal se lő rosszabbul (kapást).

Hangtompító: ez elég értelemszerű, amikor nem akarod, hogy meghalljanak. Mindenféle "különleges" műveletnél.

Víz: ez helytől függ, pl. sivatagban óránként legalább fél liter. Amúgy meg, ahogy jónak látod, ha elég, akkor egy kulacs, ha nem, viszel még a zsákban.

Arcfestés: nem hiszem, hogy embertől függ, inkább bevetési körzettől. Általában mindenedet kend be, ami világít, ne használj elütő színeket és árnyalatokat. Vörösről nem hallottam még, nem is ajánlanám. A minta a simától a kontrasztot törő kicsit csíkos tigermintáig terjed. Ahogy tetszik.

Kg: ahogy elbírod. A parancsnokok úgysem szokták szeretni, ha valaki kolonc, úgyhogy ledobatják a fölösleget. Persze, ha elbírod, mehet a zongora, gáztűzhely, nagymama - de te cipeled. Általánosságban elmondható, hogy a lőszeren, vízen, kötszeren, rádión kívül a harcban nem viszel mást. Ha hosszabb bevetésre mész, viszel mindent, amire szükség van, de azt a PB (Patrol Base) lerakod úgyis.

Mondom, 1000oldalakat lehetne írni, de már votlak, akik megtették. GLHF!

2011. aug. 26. 18:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom, hogy ennyit írtál, bovebben utánanézek. Eddig inkább hobbi, de szerintem nagyon jól fog jonni a kozeljovoben.
2011. aug. 26. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak nem egy ifjú prepper? ;D "When the SHTF, don't say, we didn't warn you!"
2011. aug. 26. 22:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Ja preppelek, de nem arra ha SHTF, csak egyszeruen érdekel a téma, és sok kellemetlenség megsporolhattam volna, ha értek ezekhez.
2011. aug. 26. 22:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Priviben elbeszélgethetnénk...
2011. aug. 26. 22:49
 9/10 A kérdező kommentje:
írjál, én neked nem tudok.
2011. aug. 26. 22:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Hm, ez kölcsönös, akkor itt a cím: fecabatsi(kukac)citromail(pont)hu
2011. aug. 26. 23:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!