Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Társasházban jogom van-e...

Társasházban jogom van-e megtagadni a biztonsági kamera felszerelését?

Figyelt kérdés
Alagsori lakásban lakom, "saját" belső udvarocskával a lakásajtó elött és a szemközti háztól egy 3 méter magas téglafal válszt el bennünket. A környéken sok a zsivány és egyfajta menekülőútként használják az udvarunkat, itt átmásznak és a másik házból kilépvén egy másik utcában eltűnnek szem elól..............A lakók kitalálták, szereljenek fel kamerát a lépcsőházba és a mi udvarunkba is, ami a lakásajtónkat és a mellette lévő, udvarra nyíló lépcsőház ajtót pásztázná! Megtagadhatom-e, hogy bekamerázzák az életem és valaki mindig figyelje, hogyan éljük a mindennapjainkat az ajtó elött és az udvarban -amit csak mi használunk, mivel másik lakás nincs ezen az udvaron-, nem is jár ide le senki.............Néhány éve azt ajánlottuk a lakóközösségnek, saját költségen szívesen szerelünk zárakat erre a lépcsőház ajtóra, azt mondták, szó sem lehet róla, mert ez a terület közös és akkor nem tudnának lejárni ide, ha folyyton zárva van....................Én viszont nem szeretnék egy Big Bránerben élni, szóval, nem fogom hagyni, hogy felszereljék a pofámba azt a kamerát........................
2010. jún. 15. 09:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Utolsó elötti válasza volt számomra a "legoptimálisabb"........Magam is úgy gondolom, bizony bőven vannak, akik élnek a lehetőséggel, és szívesen bámulják egész nap mások életét, főleg, hohy nyakunkon a munkanélküliség, csatlósokat mindig is talált, találni fog a belügyminisztérium, csak hogy kordában tarhassa a polgárokat! jut eszembe, a KÉTKEDŐK FIGYELMÉBE ERŐSEN AJÁNLOM A "MÁSOK ÉLETE" CÍMŰ ZSENIÁLIS NÉMET FILMET!!!!!
2010. jún. 17. 13:28
 12/17 anonim válasza:
70%
Én konkrétan ilyen rendszerekkel foglalkozom. Maximálisan törvényesen szereljük a rendszert, hozzáteszem - talán nem reklám - egyedülállóan 0 Ft-ért, és a kameraképeket senki nem tudja nézegetni, csak akkor vannak kimentve, ha történne valami. Viszont ahova telepítettünk rendszert megszűntek a rongálások és a rosszarcú emberek is eltűntek. Ez tény. Üdv.
2010. nov. 17. 07:33
 13/17 anonim ***** válasza:
39%

Az utolsónak... Nem a felszerelés törvényessége a kérdés, hanem az, hogy ki fér hozzá a felvételhez! Ha én telepítek saját lakóházam udvarára egy rendszert akkor azt én fogom nézegetni, ha akarom, vagy esetleg baj van Ez az én dolgom esetleg a családomé. Nézzük az általad említett "és a kameraképeket senki nem tudja nézegetni, csak akkor vannak kimentve, ha történne valami" Ki dönti el, pl egy társasházban, hogy történt valami? Tételezzük fel, hogy van egy helyiség a házban ahol a rögzítés történik, és konkrétan mivel én rendeltem meg és mellesleg én fizettem ki a bekamerázást (a lakók által összegyűjtött pénzből) ezért én többet tudok a rendszerről. És eldöntöm, hogy történt valami megkapom a felvételt és már vígan nézhetem, ahogy szomszéd Teri néni tereget a csinos kis fejkendőjében... A 0 Ft-os kamudumával meg ... szóval vannak még akik hisznek a mesékben nekik mondhatod. Gondolom felebaráti szeretetből foglalkozol ilyen rendszerek telepítésével és nincs belekalkulálva a rendszer árába a felszerelés, beüzemelés ...

Természetesen egy megfigyelő rendszer bűnüldözésben és megelőzésben betöltött szerepét semmi esetre sem vonom kétségbe!

2010. nov. 17. 11:33
 14/17 anonim válasza:

Nos nem szeretek belemenni hasonló vitákba, mivel soha sem érnek véget. A cégünk üzletpolitikai irányelveibe pedig nem kívánok belemenni itt és most.

Ahogy írtad a felszerelés törvényes, viszont mivel a rendszert a mi vállalkozásunk üzemelteti, így az üzemeltetés is az. A felvételekhez nem fér hozzá senki. Többszörösen biztosítottan kezeljük azokat. (fizikailag is illetve elektronikusan is) Amennyiben történik valami – amire a tapasztalatok szerint a rendszer felszerelése után nem kerül sor – akkor rendőrségi megkeresésre adjuk ki a felvételt. Egyébként rendkívül szigorú adatkezelési szabályozása van az ilyen rendszer üzemeltetésének. Ahol ilyen rendszer működik szinte 100 %-ig megszűnt minden nem kívánatos esemény. Az meg, hogy a beszerelését Te fizettél…. Írtam, hogy 0 Ft a költsége a kamerarendszer kiépítésének. Ez nem etetés és nem hazugság. Amennyiben valakit érdekelnek a részletek írjon privát üzenetet és megírom a vállalkozásunk webcímét, itt nem akarok „olcsó” reklámot.

2010. nov. 21. 11:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Az előző válaszra...

Nem ismerem a rendszeretek pontos működését, ezért nem is alkotok konkrétan arról véleményt. Általánosságban írtam le aggályaimat természetesen tisztelet a kivételnek. Gondolom ti önkormányzatoknál, közterületeken üzemeltettek megfigyelő rendszert. Ott teljesen természetes, hogy csak rendőrségi megkeresésre adtok át felvételt. Viszont ha magánterületre kaptok "megbízást" akkor(számomra) logikusnak tűnik, hogy mint a magánterület tulajdonosa és birtokosa a (ráadásul) rólam gyűjtött személyes adatokhoz, így a rólam készült videó, és hangfelvételhez hozzáférhessek! Tévedek ezzel kapcsolatosan? Mondok egy példát a kocsim eltűnik a bekamerázott udvaromról, bűncselekmény kategória. Azt nem tudom csak, hogy a lányom vagy a fiam vitte el. Nyilvánvalóan nem szeretném egyiket sem feljelenteni csak azért mert mondjuk egyiknél sincs a mobilja de szeretném megtudni, hogy merre keressem. Az is lehet ne adj'isten egyik sem vitte el, ebben az esetben viszont rendőrséghez fordulnék a legrövidebb időn belül. Bocs, ha a példa nem teljesen életszerű, de pont az ilyen eszement helyzetekből vannak a legnagyobb galibák.

Még valami nehéz privát üzenetet írni ha nincs megadva a lehetőség... Egyébként én mint kötekedő, kíváncsi vagyok erre a lehetőségre és bár sokszor az árnyoldalát keresem/nézem a dolgoknak, de meggyőzhető vagyok! A 0ft-os díjakban, csakúgy mint a csodákban... nos... még mindig nem hiszek. Es még valami. A rendszerhez illetéktelen külső személy nem férhet hozzá ez tiszta, de rendőrségi megkeresésre gondolom valaki élő emberi erő tölti le a felvételeket. Ha tudod ki ez a személy már csak azt kell megtudnod, hogyan vedd rá arra, hogy bármely felvételt átadjon neked...erőszakkal, kényszerrel, pénzzel, barátsággal...stb. Tudom ez sem mindennapi, de hát nem mindennapi országban élünk.

2010. nov. 22. 09:19
 16/17 anonim válasza:

A privát üzenet dolgot javítottam...

Ha magánterületről beszélünk - és nem közös tulajdonú magánterületről - akkor nincs korlátozás. Akkor és annyit nézheted a kamera képét és a felvételeket amikor akarod. Ekkor viszont más nem is férhet hozzá, hisz a saját "területeden" van. Akkor érdekes a dolog, ha közös tulajdonú magánterületről beszélünk. Pl társasház. Itt kell a telepítő és üzemeltető cég részére egy adatkezelési meghatalmazás. Itt akár helyi akár távrögzítéssel történik a rendszer üzemeltetése ahhoz nem fér hozzá - rajtunk kívül - senki. Egyrészt többszörösen elzárt helyen van, másrészt kétszeres kódolással védett. A hozzáférési kódokat kizárólag 1 ember ismeri, kezeli. Ha a felhozott példád magánterületen van, akkor megnézed a felvételt és annyi. Ha közös tulajdonú magánterületen van akkor felveszed a kapcsolatot velünk, mi ellenőrizzük a felvételt és tájékoztatunk az eredményről. A 0 Ft-os rendszereinknek pedig üzemeltetési költsége van. Így nem kell többszázezer forintot egyben kifizetni, hanem párszáz forintos díjat fizetsz érte. Ha van még kérdés szívesen válaszolok. Üdv.

2010. nov. 26. 07:21
 17/17 anonim válasza:
Nállunk a szomszéd felszerelt egy kamerát az ajtója felé.az egész lépcsőházat figyeli.de ő ott ül előtte és nézi.felvételt készìt.tárolja is.Senki nem kérdezett meg minket.csak albérlők vagyunk.De zavar.hogy ő figyeli ki jön hozzánk.mit hozzunk visszünk stb.Ő tolókocsis és így nézi ki megy hozzá.az ő biztonságáért rakta fel.Van ebbe beleszólásunk?Miért kell neki egésznap azt néznie?
2016. máj. 4. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!