Társasházban jogom van-e megtagadni a biztonsági kamera felszerelését?
Az utolsónak... Nem a felszerelés törvényessége a kérdés, hanem az, hogy ki fér hozzá a felvételhez! Ha én telepítek saját lakóházam udvarára egy rendszert akkor azt én fogom nézegetni, ha akarom, vagy esetleg baj van Ez az én dolgom esetleg a családomé. Nézzük az általad említett "és a kameraképeket senki nem tudja nézegetni, csak akkor vannak kimentve, ha történne valami" Ki dönti el, pl egy társasházban, hogy történt valami? Tételezzük fel, hogy van egy helyiség a házban ahol a rögzítés történik, és konkrétan mivel én rendeltem meg és mellesleg én fizettem ki a bekamerázást (a lakók által összegyűjtött pénzből) ezért én többet tudok a rendszerről. És eldöntöm, hogy történt valami megkapom a felvételt és már vígan nézhetem, ahogy szomszéd Teri néni tereget a csinos kis fejkendőjében... A 0 Ft-os kamudumával meg ... szóval vannak még akik hisznek a mesékben nekik mondhatod. Gondolom felebaráti szeretetből foglalkozol ilyen rendszerek telepítésével és nincs belekalkulálva a rendszer árába a felszerelés, beüzemelés ...
Természetesen egy megfigyelő rendszer bűnüldözésben és megelőzésben betöltött szerepét semmi esetre sem vonom kétségbe!
Nos nem szeretek belemenni hasonló vitákba, mivel soha sem érnek véget. A cégünk üzletpolitikai irányelveibe pedig nem kívánok belemenni itt és most.
Ahogy írtad a felszerelés törvényes, viszont mivel a rendszert a mi vállalkozásunk üzemelteti, így az üzemeltetés is az. A felvételekhez nem fér hozzá senki. Többszörösen biztosítottan kezeljük azokat. (fizikailag is illetve elektronikusan is) Amennyiben történik valami – amire a tapasztalatok szerint a rendszer felszerelése után nem kerül sor – akkor rendőrségi megkeresésre adjuk ki a felvételt. Egyébként rendkívül szigorú adatkezelési szabályozása van az ilyen rendszer üzemeltetésének. Ahol ilyen rendszer működik szinte 100 %-ig megszűnt minden nem kívánatos esemény. Az meg, hogy a beszerelését Te fizettél…. Írtam, hogy 0 Ft a költsége a kamerarendszer kiépítésének. Ez nem etetés és nem hazugság. Amennyiben valakit érdekelnek a részletek írjon privát üzenetet és megírom a vállalkozásunk webcímét, itt nem akarok „olcsó” reklámot.
Az előző válaszra...
Nem ismerem a rendszeretek pontos működését, ezért nem is alkotok konkrétan arról véleményt. Általánosságban írtam le aggályaimat természetesen tisztelet a kivételnek. Gondolom ti önkormányzatoknál, közterületeken üzemeltettek megfigyelő rendszert. Ott teljesen természetes, hogy csak rendőrségi megkeresésre adtok át felvételt. Viszont ha magánterületre kaptok "megbízást" akkor(számomra) logikusnak tűnik, hogy mint a magánterület tulajdonosa és birtokosa a (ráadásul) rólam gyűjtött személyes adatokhoz, így a rólam készült videó, és hangfelvételhez hozzáférhessek! Tévedek ezzel kapcsolatosan? Mondok egy példát a kocsim eltűnik a bekamerázott udvaromról, bűncselekmény kategória. Azt nem tudom csak, hogy a lányom vagy a fiam vitte el. Nyilvánvalóan nem szeretném egyiket sem feljelenteni csak azért mert mondjuk egyiknél sincs a mobilja de szeretném megtudni, hogy merre keressem. Az is lehet ne adj'isten egyik sem vitte el, ebben az esetben viszont rendőrséghez fordulnék a legrövidebb időn belül. Bocs, ha a példa nem teljesen életszerű, de pont az ilyen eszement helyzetekből vannak a legnagyobb galibák.
Még valami nehéz privát üzenetet írni ha nincs megadva a lehetőség... Egyébként én mint kötekedő, kíváncsi vagyok erre a lehetőségre és bár sokszor az árnyoldalát keresem/nézem a dolgoknak, de meggyőzhető vagyok! A 0ft-os díjakban, csakúgy mint a csodákban... nos... még mindig nem hiszek. Es még valami. A rendszerhez illetéktelen külső személy nem férhet hozzá ez tiszta, de rendőrségi megkeresésre gondolom valaki élő emberi erő tölti le a felvételeket. Ha tudod ki ez a személy már csak azt kell megtudnod, hogyan vedd rá arra, hogy bármely felvételt átadjon neked...erőszakkal, kényszerrel, pénzzel, barátsággal...stb. Tudom ez sem mindennapi, de hát nem mindennapi országban élünk.
A privát üzenet dolgot javítottam...
Ha magánterületről beszélünk - és nem közös tulajdonú magánterületről - akkor nincs korlátozás. Akkor és annyit nézheted a kamera képét és a felvételeket amikor akarod. Ekkor viszont más nem is férhet hozzá, hisz a saját "területeden" van. Akkor érdekes a dolog, ha közös tulajdonú magánterületről beszélünk. Pl társasház. Itt kell a telepítő és üzemeltető cég részére egy adatkezelési meghatalmazás. Itt akár helyi akár távrögzítéssel történik a rendszer üzemeltetése ahhoz nem fér hozzá - rajtunk kívül - senki. Egyrészt többszörösen elzárt helyen van, másrészt kétszeres kódolással védett. A hozzáférési kódokat kizárólag 1 ember ismeri, kezeli. Ha a felhozott példád magánterületen van, akkor megnézed a felvételt és annyi. Ha közös tulajdonú magánterületen van akkor felveszed a kapcsolatot velünk, mi ellenőrizzük a felvételt és tájékoztatunk az eredményről. A 0 Ft-os rendszereinknek pedig üzemeltetési költsége van. Így nem kell többszázezer forintot egyben kifizetni, hanem párszáz forintos díjat fizetsz érte. Ha van még kérdés szívesen válaszolok. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!