Ha nem töltöttem ki nyilatkozatot arról, hogy megtiltom a rólam nyilvántartott adatok kiadását, akkor kiadják annak aki kéri őket csak úgy?
A polgár jogosult megtiltani is a róla nyilvántartott adatok kiadását, illetve engedélyezheti annak kiadását.
(1992. évi LXVI. tv. 2. §)
A polgár adatai kiszolgáltatását korlátozó vagy tiltó nyilatkozatát 146/1993. (X. 26.) Korm. rend. 1. számú melléklet szerinti nyomtatványon teheti meg. A visszavonást személyesen vagy meghatalmazással képviselője útján, továbbá ajánlott levélben teheti meg a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőnél.
direkten a tiedet akkor sem.
de lehet kérni a népességnyilvántartótól olyat (természetesen díjazás ellenében), hogy pl. Nagykovácsi 30 km körzetében lakó 25 és 35 év közötti hajadon nők neve, címe. és akkor küldözgethetsz nekik levelet, hogy a Nagykovácsiban lévő erotika boltodban 30%-os akcióban árulod a vibrátort...
vagy hasonló.
amikor valaki névre szóló reklámlevelet kap, akkor vagy így szerezték meg a címét, vagy valamelyik másik cígtől vették, ahova megadta (mert pl. telefont vett) és nem ixelte be a szerződésben, hogy nem adhatják ki az adatait másoknak.
nem.
olvasd el újra, amit írtam és próbáld értelmezni...
megkérlek, ha csak ilyen bunkó stílusban tudsz írni akkor inkább nem is kell!
és értelmeztem. Tudják a nevem a korom és,hogy melyik környéken lakom. pénzük az van és megteszik hogy bemennek és azt mondják h nőket x életkortól y-ig ezen a településen. Kiadják ott megtalálják a nevem és máris meg van a pontos címem a maradék címet és nevet meg kidobják,mert csak ürügy volt azt hogy 30% os akcióval árulja a vibrátorait...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!