Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan juthatnék az örökségemhez?

Hogyan juthatnék az örökségemhez?

Figyelt kérdés

Lévén egy lakás,és egy nyaraló mely apum,és mostoha anyámé volt.

Apum meghalt,ház fele így enyém lett de a haszon élvezetet a mostoha anyám élvezte.

Meghalt novemberben.

A lakást és a nyaralót felértékelték.....

A lakás fele és mivel a mostoháé volt a telek így mi írtunk egy papírt közjegyzővel hogy csak a nyaralói ház 30%a az enyém...A többit egy nem egyenes ági...ismerősre hagyta mind a ház mind a nyaraló tekintetében.

Mindenhová le lett jelentve minden ...temetés is megvolt...de a mai napig nem kaptunk sem a másik örökös sem én hagyatéki tárgyalásról papírt.

A másik fél telefonált ez ügyben,és mint kiderült a telket az ottani önkormányzat hirdeti,mert 30munkanapra feltették állítólag ez az eljárás ha nincsen egyenes ági örökös..ha letelik a 30munkanap és nem értékesíti az örökös potom áron,akkor lesz csak hagyatéki...

És mi lesz az én 30%mmal?

Elúszott volna vagy akkor ha eladja az önkorm abból kapom meg???

És apum utáni lakás 50%a?

Arról sem kaptam hagyatékit....Miként tudok hozzájutni?

Arra még apum halálakor az illetéket is rendeztem már...

Segítséget szeretnék kérni,mert szeretném a pénzem megkapni,hogyan juthatnék hozzá?

Mit tehetnék?

Köszönöm!

2011. márc. 23. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Isten malmai lassan őrölnek. Felértékelték a házat, mostmár ráérnek a bürokraták. Kb. fél-háromnegyed év, mire megjön a hagyatéki végzés...
2011. márc. 23. 20:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahol befizetted az illeteket, tehat volt a targyalas, ott kell reklamalni.
2011. márc. 23. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Járj a nyakukra,és nem ártana egy ügyvédi felvilágositás sem.Pár ezer forintot megér,hogy tudd a jogaidat.
2011. márc. 23. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!