Hogyan juthatnék az örökségemhez?
Lévén egy lakás,és egy nyaraló mely apum,és mostoha anyámé volt.
Apum meghalt,ház fele így enyém lett de a haszon élvezetet a mostoha anyám élvezte.
Meghalt novemberben.
A lakást és a nyaralót felértékelték.....
A lakás fele és mivel a mostoháé volt a telek így mi írtunk egy papírt közjegyzővel hogy csak a nyaralói ház 30%a az enyém...A többit egy nem egyenes ági...ismerősre hagyta mind a ház mind a nyaraló tekintetében.
Mindenhová le lett jelentve minden ...temetés is megvolt...de a mai napig nem kaptunk sem a másik örökös sem én hagyatéki tárgyalásról papírt.
A másik fél telefonált ez ügyben,és mint kiderült a telket az ottani önkormányzat hirdeti,mert 30munkanapra feltették állítólag ez az eljárás ha nincsen egyenes ági örökös..ha letelik a 30munkanap és nem értékesíti az örökös potom áron,akkor lesz csak hagyatéki...
És mi lesz az én 30%mmal?
Elúszott volna vagy akkor ha eladja az önkorm abból kapom meg???
És apum utáni lakás 50%a?
Arról sem kaptam hagyatékit....Miként tudok hozzájutni?
Arra még apum halálakor az illetéket is rendeztem már...
Segítséget szeretnék kérni,mert szeretném a pénzem megkapni,hogyan juthatnék hozzá?
Mit tehetnék?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!