Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem szigoritják jobban...

Miért nem szigoritják jobban a segélykérelmek rászorultságát?

Figyelt kérdés
Ez egy örök vita,ezen a fórumon.Adjanak,ne adjanak,jár nem jár.Egy tény.Sokan kapnak úgy,hogy abszolut nincsenek ráutalva.És ezt ha lehetne szigoritani,pl.tüzetessebb környezet tanulmánnyal,mindjárt milliók maradnának kerületenként az önkormányzatok kasszáiban.Erről mi a véleményetek?
2011. márc. 19. 01:48
 1/9 anonim ***** válasza:
35%

Mi a véleményem erről?Az,hogy igaz.Konkrét példákat tudnék emliteni,a környezetemben,és távolabb is.

Csak az egyiket röviden.

Van egy roma család,a házunkban.A lakásuk olyan,hogy sok ember megirigyelhetné.Sarokkád,gyönyörű fürdőszoba,nagyon szép konyha,mosogatógép,mosógép beépitve,zsir új villanytűzhely,valamilyen márkás hűtő,stb.stb.A három pulyára,mivel a csajszi egyedülállóként adta be magát,kap gyermekvédelmi támogatást,rendkivüli szoc.segélyt,egyszeri segélyeket,lakástámogatást.Jó az egyszerit nem minden hónapban,de havonta,egy húszast igy is össze szed .Na most jön a kérdésre a válasz.Voltak környezet tanulmányon,anno 1 éve.Akkor nem látták,hogy itt olyan nagy baj nem lehet?Mert ha lett volna büdös nagy éhezés,meg nyomor,akkor megértem.De akinek ilyen szép berendezett lakása van,annak jár az életmentő segély?

2011. márc. 19. 02:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Egészen pontossan én is erre lennék kiváncsi.

Én még olyan esetet is hallottam,hogy egyedülállóként van nyilván tartva az anya,mindeközben az élettárs (apa)szarrá keresi magát.

2011. márc. 19. 02:27
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
De minek szigorítsák? Kuwait például nem is segély címszó alatt adja az állami járadékot. Alanyi jogon jár minden polgárának.
2011. márc. 19. 06:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Oké.De az kuvait.
2011. márc. 19. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Az önkormányzatoknak nincs hatáskörük vizsgálni az állítások valódiságát.Aláírja a kérelmező,hogy blablabla... kijelentem,és ennyi.

Mégis mennyi ember kellene,hogy ellenőrizzék az állítások valódiságát?

Pl ha valaki egyedülálló szülőkén igényli a támogatást,akkor valaki 2 hétig áll a háza előtt,hogy tényleg nem lakik otthon az apa?Na és ha minden nap haza megy akkor mi van?

Csak annyit mond,hogy jó viszonyba vagyunk az asszonnyal,szereltem a garázsba,vigyáztam a gyerekre,lenyírtam a füvet stb...Melyik az az önkormányzat aki ezt minden igénylőnél vizsgálni tudja???Az nem elég,hogy a szomszéd állítja!!

2011. márc. 21. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Őszintén megmondom,hogy a környezetemben kevés olyan családot ismerek aki nem kap valamiféle támogatást.Lakásfenntartási,gyerekvédelmi,szociális segély(még én is)

A gond az,hogy csak a leigazolt jövedelem számít a támogatás megállapításához.

1.Az igénylőlapokon azt lehet letagadni amit csak akarsz,házat,kocsit,telket,nyaralót,bármit...Nem tudnak utánajárni.

2.Virágzik a szürkegazdaság,rengeteg ember hivatalosan minimálbérre van csak bejelentve,holott a jövedelem jóval több.Ha ez a "rendszer" megszűnne,akkor rengeteg családnak megszűnne a jogosultsága.Szerintem több mint a felének....

2011. márc. 21. 12:55
 7/9 anonim válasza:

Mert nem a szigorítás a megoldás.

Részben a gondolkodásmódunkal, a kúltúránkal van a baj.

Hiába szigorítják, mindent nem tudnak kiszűrni annélkűl, hogy ne legyenek jogtalan vesztesek.

Másfelöl, pont annak a rétegnek (is) le kellene mondania erről a jövedelemről amelyik ezeket a törvényeket szabályozza.

Mind a mai napig szégyelem amiért a szüleim felvették az ilyen juttatásokat, holott semmi szükségünk nem volt rá.

Pedig már évek óta önnállóan élek.

2011. márc. 21. 16:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem azért lehetne szigorúbb ellenőrzést végezni a megadott cimen.Nehogy már egy hivatalnok,akár kettő kimegy a megadott cimre,és nem látja,hogy ott valszeg semmiféle rászorultság nem létezik.Értem ezt a lakás berendezésére,felszerelésére.Nem ezen akarok lovagolni,de akik ténylegesen nélkülöznek,azoknak azért márkás,zsir új háztartási gépekkel nincs tele a lakásuk,és az apuka feltett lábbal az asztalon rántott húst falva, nem nézi a falon lógó 102cm átmérőjű plazma tévét,este 7 kor,amig az asszony a márványlapos konyha asztalon nyomja a laptopról a netet.Ezeknek utána lehetne járni,ha kell többszöri ellenőrzéssel,és nem három évente kimenni egy családlátogatásra,amiből semmi sem derül ki.
2011. márc. 22. 00:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Bocs "apuka nézi.....
2011. márc. 22. 00:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!