Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megüt a tanár, visszaüthete...

Ha megüt a tanár, visszaüthetek neki, vagy megdobálhatom például a tolltartómmal? 14/f (református suli)

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 18:44
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
55%

Szűk látókörű vagy fiam, a szüleid és a társadalom szégyene!

És sajnos egyre több van a fajtádból.

Milyen érdekes, hogy az ilyenek mindig kizárólag a házirend azon részeit jegyzik meg, ami a jogokról szól.

Fiacskám, olvasd el a kötelességeid is!

Aztán pedig menj fogat mosni és lefeküdni aludni, késő van már!

29N

2011. márc. 18. 22:06
 22/55 A kérdező kommentje:

A szégyene?

Hát ez elég érdekes.

Nálam milliószor rosszabb gyerekek vannak.

Én nem vagyok egy rosszgyerek, az hogy csúnyán beszélek néha, legfőbképpen akkor ha felkapom a vizet, attól függetlenül lehetek illedelmes gyerek.

Szóval ne nevezz a társadalom szégyenének, mivel fogalmad sincs róla, hogy ki vagyok, milyen a személyiségem.

Most, hogy kiírtam ezt a kérdést, nem azt jelenti, hogy "húú ezaz, menjünk verekedni a tanárokkal! Kössünk beléjük!"

Szerintem kicsit érezhető benne, hogy részben viccnek szántam, mivel nemfogok egy tanárt megütni (reményeim szerint) soha!

Nem bírom azt, ha elítélnek anélkül, hogy megismernének!

Meg amúgy is, az idősebb korosztály soha nem értett egyet a gyerekekkel ez már nagyon régóta így van!

2011. márc. 18. 22:12
 23/55 anonim ***** válasza:
67%

Elnézést, igazad van, nem ismerlek.

De a kérdésedből és a kommenteidből ezt a következtetést lehet levonni, hogy nem egy példás magaviseletű diák vagy.

2011. márc. 18. 22:27
 24/55 anonim ***** válasza:
47%

Nyugi én tudom, hogy mit érzel. Nálunk is voltak idegbeteg tanárok. 10 éves voltam mikor bejött a tesitanár csatak részegen és elkezdte beleverni az egyik osztálytársam fejét a bordásfalba. Végül nem lett semmi, szerintem a gyerek nem is mondta el otthon. Viszont a tanárról az igazgató is tudta, hogy iszik, ezt az egyik haveromtól tudom, akinek ott tanít az anyja.

Másik osztálytársamnak a testtömegére tett elég sértő megjegyzéseket az osztályfőnök. Nem kedveltük a gyereket, de annyira megsajnáltuk, hogy lényegében lincshangulat alakult ki. Abból sem lett ügy, mert a tanárok nagyon védik egymást. Ha feljelented vmelyik, a többi tuti, hogy megbuktat :(

Egyébként én már csak röhögni tudok a sok f*szságon. A tananyag iszonyat szar, a gyerekek nem értik, hogy miért kell megtanulni. Én is kijártam minden, de csak az egyetemen tanult dolgok maradtak meg :S Középsuliból is csak az alapműveltséghez szükségesek. Egy sapka szart ér az egész. Az egész porosz-szovjet rendszer arra megy ki, hogy ne cselekedj önállóan, mert a tanár az atyaúristen. Ezért olyan szarok a magyar munkahelyek, ezért tehet meg bármit a főnök, mert a társadalomba az erős hierarchia lett beleverve.

De azért a kérdésre is válaszolok: Szerintem ne üss vissza rögtön, maximum ha már nagyon durva a helyzet.

2011. márc. 19. 00:30
 25/55 anonim ***** válasza:
66%

Amit mindig is furcsának találtam, hogy egy ilyen korú gyerek, miért kapja fel a vizet? A mai gyerekek túl könnyen "kapják fel a vizet" Ez egyértelműen következik abból, hogy otthon nem nevelték sehogy, mindent megengedtek neki...és sajnos az iskolában jönnek az ebből eredő konfliktusok. Vannak gyerekek, akiket az inspirál, hogy osztályelsők legyenek, és így gyűrjék le, "szellemileg" a másikat, és vannak, akik fizikailag akarnak legelsők lenni. Ha nem akarsz olyan lenni, mint a cigányok jó része, akkor próbálj olyan lenni, magyar lenni, mint az első példám, amit írtam.

Nekem sosem fordult meg a fejemben, hogy bántsak egy tanárt, volt egy kettő, akiket nem kedveltem, mert nem voltam szimpatikus nekik, de ők sosem bántottak, nem adtam rá okot.

37/f

2011. márc. 19. 07:45
 26/55 anonim válasza:
76%

Gondolom a házirendben sok egyéb is benne van, amit meg ti nem tartotok be. Ilyen alapon akkor ő miért tegye?

Nyilván neki sincs joga megütni, de rossz hír, te vagy a gyerek és pont. Ilyenformán nem ütöd meg a szüleidet, ha lecsavarnak egy fülest, nem ütöd meg a tanárodat stb. Ez egész egyszerűen egy erkölcsi norma. Mint ahogy remélhetőleg nem ütsz meg egy dilis mamit sem a buszon, ha éppen rajta van a roham, és megcsap a botjával. Soha nem ütött meg tanárom, de ha megtette volna se fordult volna meg a fejemben, hogy visszaüssek. Jelentheted, ha megüt, ha a diri sem csinál semmit, jelentheted felsőbb szerveknél is. Bár őszintén szólva nem gondolom, hogy kedvtelésből kezdett el pofozkodni. Más kérdés, hogy nem a megfelelő módszert választotta.

2011. márc. 19. 08:47
 27/55 roncsika válasza:
100%
Nem ütheted meg!!Tartsd tiszteletben hogy meg tanít arra amire kell.Inkább mérlegeld azt hogy mit tettél.Ha ok nélkül bántott tegyél panaszt elenne az igazgatónál.De csak ha valóban ok nélkül bántott.Leírok most 2példát.Van 2fiam 14 év a korkülönbség közöttük.A nagyobbik fiam amikor iskolás volt olyan rossz gyerek volt hogy egyszerűen nem lehetett bírni vele.Ő rendszerességgel zavarta az órát de annyira hogy többet volt kint a folyosón mint bent az órán.Szünetekben állandóan verekedett,nem tisztelte sem a társait sem a tanárait.2hetenként az iskolába voltam a Tanárral együtt próbáltunk mindég kitalálni valamit hátha segít.A verést viszont a szó szoros értelmében ki provokálta naponta.1 alkalommal a tanár pofon akarta vágni,az én fiam úgy elkapta a fejét,hogy beverte a radiátorba és betört neki.Még ekkor sem fordult meg a fejemben hogy panaszt tegyek,mert tisztában voltam vele hogy milyen az én fiam.Azt hittem a diliházban végzem miatta.Azóta már ő is belátta mennyi baj volt vele.A kisebbik fiam teljesen az ellentéte volt.Nyugodt,csendes, szófogadó,jól tanuló gyerek volt annak ellenére hogy az apja halála miatt már8 évesen lelkileg megsérült.Mégis 1 tanár rendszerességgel verte pálcával minden ok nélkül.Persze nem csak őt.Ki is rúgták az iskolából.
2011. márc. 19. 09:41
 28/55 A kérdező kommentje:

09:41

Én életemben egyszer verekedtem de az sem volt nagyobb 3 rúgásnál..

Verekedni box edzések verekedtem, mert annak ott a helye.

Egyáltalán nem nagyok olyan rossz mint az Ön fia, nincs szándékomban ok nélkül kötöszködni.

A tanár engem még nem vert meg.

Csak tudni akartam, hogy megy ez..

Köszi a válaszokat!

2011. márc. 19. 14:12
 29/55 anonim válasza:
74%
Én sosem voltam problémamentes gyerek,ütött meg tanár néhányszor.De csak egyre emlékszem,amikor más volt a hibás de én kaptam a pofont.Volt akit egyszerűen csak tiszteltünk mert ő is tisztelt minket.És én sem hittem volna,de nem a felnőtt nem érti meg a gyereket, hanem a gyerek nem érti meg a felnőttet.Az idősebb ember már túl van pár élethelyzeten (az élettapasztalat nem csak egy elcsépelt szó)átélte amit te is, ugyanazt mondta mint te. Csak megváltozott a dolgokról a véleménye.Felnőtt lett.
2011. márc. 19. 20:47
 30/55 anonim ***** válasza:
61%

"Ha nem akarsz olyan lenni, mint a cigányok jó része, akkor próbálj olyan lenni, magyar lenni."

Önnek azt üzenem, hogy próbálja meg NEM szítani a viszályt. Ön is "jó" nevelésben részesülhetett.

A kérdésre válaszolva. IGEN, megütheted, miért ne üthetnéd meg? Nem akadályoz meg semmi maximum a tanár (mert minden bizonnyal ellen áll). Persze ezek után lesznek következményei a dolognak de megütni megütheted, a tanár is megüthet téged. Itt a következményeken van a hangsúly.

2011. márc. 20. 02:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!