Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van erőszakoskodni? Lent

Jogom van erőszakoskodni? Lent

Figyelt kérdés
Közel egy éve vásároltunk egy lakást,egy társas házban.Az egy év alatt még egyetlen egy közgyüllés sem volt,és a minap megkérdeztem egy lakót erről(bár sokat nem ismerek)aki azt mondta,hogy már 4 éve nem volt,nem hogy egy éve!!!Ezenkivül,folyosói pletykaként hallottam azt is,hogy a közösképviselőnek,semmiféle végzettsége nincs,ezáltal nem is kezelhetné a társasház vagyonát.Valószinüleg,ezért nincs is közgyüllés,vagy én már nem értem mi folyik itt.Senki semmiről nem tud,mégis mindenki ugyancsak kiváncsi lenne,a ház ki-be folyó ügyeire.Van nekem jogom,mint tulajdonosnak ezért kérdőre vonni?illetőleg elszámoltatni valamilyen szinten?elvégre,havi 18.700 Ft-ot fizetünk.
2011. márc. 14. 00:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Persze, mindenképpen! Ez nem erőszakoskodás.

Ha kevesebbet fizetnél, akkor is, hiszen nem mindegy, milyen állapotban lesz a ház pár év múlva, kell a gondos kéz, kellenek a folyamatos felújítások.

2011. márc. 14. 01:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Valamit tenni kell ! Tégy büntetőfeljelentést vagy valamit.
2011. márc. 14. 02:09
 3/6 anonim ***** válasza:

A Társasházaknak van közös Felügyeleti szerve!A neten biztosan megtalálod az elérhetőségüket! De tehetsz bejelentést az illetékes Közjegyzőnél is!

Azonfelül kellene lenni a házban egy Felügyelő Bizottságnak is!

2011. márc. 14. 06:34
 4/6 anonim ***** válasza:

persze hogy jogod van

kötelesek évwente adni papirt arról,hogy mennyi pénz folyt be,mire mennyi pénz ment el,ezt természetesen részletezve

nekünk januárban hozta a közös képviselő személyesen mindenkinek,alá is kellett irni h igen,átvettem 1 példányt

és lakógyűlés évente 1 kötelező van,plussz ha van legalább 4 ember aki akar,akkor csinálnak többet

és szavunk nem lehet,mikor beköltözött egy idióta hülyegyerek a szomszédba,és éjjel olyan hangosan szenvedtette a gépét,hogy a tizediken hallották ,akkor azzal is csinált valamit,azóta csend van és a srác illedelmesen köszön előre:D

ha nem tetszik a munkája,nekik is van főnökük,ott kell intézkedni

2011. márc. 14. 07:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Állitólag a társasházak müködésébe,nincs bele szólása senkinek,kivétel ha bűncselekmény gyanúja felmerül.Ez igy még nehezebb.A szomszédom szerint,már sokan zúgolodnak,de mégsem szól senki.Na most ha én egyedül elkezdek "pattogni"az kevés lesz.Szóval ez egy patt helyzet.Ma az egyik lakó azt msélte,hogy egyszer évekkel ezelött kaptak egy elszámolást,amin még egy hiteles aláirás sem volt.Tehát még csak nem is hiteles volt az elszámolás.
2011. márc. 14. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Évente kell lakógyűlést tartani. Ha nincs kezdeményezheted ( lakókat megkeresve ) a lakógyűlés összehívását és képviselő elszámoltatását, adott esetben lemondatását.

Ha bűncselekmény gyanúja felmerül, akkor pedig a feljelentést.

2011. márc. 15. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!