Törvény szerint jogom van munka mellett kivenni a vizsgánkénti 4 szabadnapot? Mit tehet a munkáltató ellene?
egyrészt google munka törvénykönyve, hagy ne linkeljem már be...
másrészt
a munka törvénykönyve arra az alapállapotra vonatkozik, amikor nem kötsz senkivel szerződést, csak végzed a sulit munka mellett. ebben az esetben vagy szabadságot veszel ki arra az időre, amit ügyebár a munkaadóddal is egyeztetni kell, hiszen csak egy részéve rendelkezel szabadon, vagy igénybe veszed a törvény által biztosított szabadidőt, amire azonban fizetés nem jár.
ha szerződést kötsz a munkaadóddal, az más kategória, ebben az esetben részeben-egészében ő fizeti tandíjadat (különben nem nagyon van értelme szerződést kötni), a távollétedre is fizeti a béredet, cserébe viszont mondhatja azt, hogy vizsgánként nem ad 4 napot, csak mondjuk egyet.
az viszont fontos, hogy a "vizsgánként" legyen az alapja mindennek, különben könnyen ráfaragsz, azt ugyanis nem tudhatod előre, hogy hány vizsgád lesz. (mi van, ha lesz olyan féléved, amikor 6 vizsgád lesz? akkor mit fogsz csinálni?)
"Távollétben nem fizet semmit, mivel szombaton lesz képzés, szombat nálunk nem munkanap."
nem akarlak elkeseríteni, de én most járok levelezőre. nálunk is hétvégén vannak az órák, de a vizsgák nem. az csak hétköznap van.
elvileg igen, mert szerződéssel törvényt nem lehet felülírni.
de azért ennyire ne feszítsd túl a húrt, mert ha van 5 vizsgád, akkor az 20 nap, ami azt jelenti, hogy majdnem egész hónapban nem mész be dolgozni...
vidd be a törvényt, és próbáljatok valami ésszerű dologban megegyezni. mondjuk a vizsgák napja, plusz x nap felkészülés, vagy valami hasonló.
nem tudok jobb tanácsot adni, mert én éjszakai bagoly vagyok, nekem nem okoz gondot az, hogy csak a vizsgák napján nem megyek be dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!