Mit tegyek? Kaptam egy lakást nagyanyámtól. Még él szerencsére, benne lakik. Lányai közül az egyik mindenáron meg akarja kaparintani legalább a rá eső 1/3 részt.
Nem értem, hogy milyen jogcímen van a Te neveden,ezt nem említetted.
Mert - ha jól tudom - csak úgy kerülhet ki az egyenesági leszármazott örökösödési joga alól egy ingatlan, hogy a szülő végrendelkezik arról, hogy tulajdonképpen kisemmizi a saját gyerekét egy 3. személy javára.
Nem is értem, hogy miről akarja puhítani a mamádat a lánya, amikor egyértelmű, hogy neki joga van, mégpedig elsőbbségi Veled szemben, nem kell, miről megpuhítani, Te meg örülhetsz, hogy egyáltalán lesz valamennyi ingatlan hányadod, ami t.k a lányának a jussa.
Én a helyedben megköszönném a nagynénémnek, ha átenged valamennyit, és nem háborognék.
Itt nem a milliomosságról van szó, hanem a jogról és a méltányosságról.
Persze, elvileg lemondhatna a lánya a Te javadra, de miért tenné?
Gondolom, van családja; ez a milliomosság is relatív dolog, ami most millióknak számít, egy pár év múlva
( lehet, mire a gyerekei nagykorúak lesznek )rongyos százezret fog érni, amire nem lehet egy egzisztenciát felépíteni, aminek az alapja a lakás.
Hiszen ma ez a legnagyobb probléma az országban.
Ez így igaz, az ügyvéd kisemmiz, mindegy mi a nagyi akarata. Hadd adjak egy tanácsot, mondd meg neki, ha annyira fáj rá a foga, vegye ki részét a jelzálog viszzafizetéséből, elvégre milliomos. Vagy add neki oda így :D.
Amilyen zsugoriak a milliomosk egy része, köztük a tesód, tuti bevágja a durcát...
Ha a mamadnak 3 edes gyermeke van, akkor oveke a lakas, a tied semmikepp nem lehet, itt valami zavar van!
Nem ugy mukodik, hogy "megakarja kaparintani, de persze nem sikerult neki"! Mennyi idos vagy?
1. ha a mama eleve az unoka nevére vette a lakást, akkor elvileg az unokáé
2. ha a mama kizárja vagy kitagadja a gyerekeit, lehet az unokáé, a gyerekei max. köteles részt kaphatnak, azt is pénzben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!