Milyen büntetést kaphat valaki aki önvédelemből késel meg egy másik embert?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy két FIATALKORÚ összeverekszik és a gyengébbik "önvédelemből" megszúrja a kezdeményezőt.(hasba vagy combon szúrja)2011. febr. 24. 19:40
11/12 -pandy- válasza:
ha valaki megtámad engem pusztakézzel de én megszúrom önvédelemből az jogilag nem önvédelem.
de ha ő késsel jö és kap egy ütést vagy rúgást amitől akár maradandó sérülése is lehet az önvédelem egészen addig amíg a kés nála van.
ugyanígy ha felveszel egy botot és azzal töröd el a kezét amiben a kés van-önvédelem
de ha nincs nála kés vagy semmi és egyszerűen csak erősebb,akkor úgy kell lábon szúrni,hogy utánna ne kelljen fel többet.
sajnos önvédelem miatt kerültem már bajba.
12/12 anonim válasza:
A magyar törvények úgy szarok, ahogy vannak.
Különben is, ha valaki épp ki akar rabolni, vagy meg akar ölni, mi a fontosabb? Valami ostoba szar törvény, vagy az életed?
Megmondom neked - én konkrétan telibefosnám a törvényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!