Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetést kaphat...

Milyen büntetést kaphat valaki aki önvédelemből késel meg egy másik embert?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy két FIATALKORÚ összeverekszik és a gyengébbik "önvédelemből" megszúrja a kezdeményezőt.(hasba vagy combon szúrja)
2011. febr. 24. 19:40
1 2
 11/12 -pandy- ***** válasza:

ha valaki megtámad engem pusztakézzel de én megszúrom önvédelemből az jogilag nem önvédelem.

de ha ő késsel jö és kap egy ütést vagy rúgást amitől akár maradandó sérülése is lehet az önvédelem egészen addig amíg a kés nála van.

ugyanígy ha felveszel egy botot és azzal töröd el a kezét amiben a kés van-önvédelem

de ha nincs nála kés vagy semmi és egyszerűen csak erősebb,akkor úgy kell lábon szúrni,hogy utánna ne kelljen fel többet.

sajnos önvédelem miatt kerültem már bajba.

2011. márc. 14. 11:38
 12/12 anonim ***** válasza:

A magyar törvények úgy szarok, ahogy vannak.

Különben is, ha valaki épp ki akar rabolni, vagy meg akar ölni, mi a fontosabb? Valami ostoba szar törvény, vagy az életed?

Megmondom neked - én konkrétan telibefosnám a törvényeket.

2012. jan. 21. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!