Milyen büntetést kaphat valaki aki önvédelemből késel meg egy másik embert?
én úgy tudom ha nagyobb sérülést okoz a támadónak mint ami rajta van akkor őt fogják elővenni.
(bár lehet rosszul tudom.)
Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz
Utolsó:ennyire nem drasztikusan de kb. így van.
Amúgy önvédelemből csak akkora sérülőst okozhatsz ami arányos a téged ért sérüléssel.
Az enyémet is törölték mert ki mertem fejteni, hogy mekkora elmebeteg volt az aki ezt kitalálta, mivel ez tökéletesen életszerűtlen: akkor amikor éppen támadás alatt van az ember, abban a pillanatban az ösztönök felerősödnek (túlélés, szeretteim védelme) és nem igazán képes felmérni (kimérni), hogy mi az amivel még éppen megtudja magát védeni, de még éppen nem okoz nagyobb sérülést a támadónak, mint amit ő maga kapott. Eleve egy agyrém az egész, mivel a sérülések súlyosságát leginkább egy orvos tudja megmondani. Én kaptam már úgy 8 napon túlit, hogy nem gondoltam volna annak és fordítva.
És ha nincs más eszköze? Mert mondjuk fizikailag gyengébb, mint a támadó és kénytelen valami tárgyat használni, hogy megnövelje az erejét? Honnan tudja, hogy mivel hova mekkorát üthet nehogy "nagyobb sérülést okozzon"?
Látszik, hogy az egészet olyanok találták ki, akiket még az életükben nem támadtak meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!