Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha vki helyettem megy ügyet...

Ha vki helyettem megy ügyet intézni olyan helyre, ahol kérnek személyit, akkor elég annak az aláírt fénymásolata?

Figyelt kérdés
jelen esetben az OkJs beiratkozásomról lenne szó. Kérnek több igazolványt, lakcímigazoló, Taj kártya, Adó igazoló, érettségi stb. Ezeket el is vinné a testvérem magával eredetiben, de a személyimet ugyebár mégsem adhatom oda neki. Abból nem várhatják el h eredetit vigyen ugye? (azt mondták beírathat más is). Elég ha lefénymásoljuk és aláírom vagy kell más is? Ez így érvényes?
2011. febr. 21. 10:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Ennél sokkal cifrábban is engedik a beiratkozást. Nincs miért aggódnod. Első napra is viheted nyugodtan az okirataidat.
2011. febr. 21. 10:47
 2/10 anonim ***** válasza:

örülnek, ha valaki OKJ (fizetős) oktatásban vesz részt. (nekik ez a bevételük, jövedelmük a megélhetési forrásuk!)

személyesen tapasztaltam, hogy a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló okmányt, a vizsga napján (is) kérték bemutatni, mert a tanfolyam kezdetén leadott bizonyítvány másolatok, időközben eltüntek!!... erre is fel kell készülnöd.

2011. febr. 21. 10:53
 3/10 A kérdező kommentje:

az a helyzet, h valójában külföldön vagyok, és azért iratkoznék be, h kapjak diákigazolványt. Azt mondták az levelezőre is jár náluk. Most be kell fizetni 1050forintot a diákra 550et az ideiglenesre. Azt gondolom rögtön meg is kapom, de vajon ha nem jelenek meg az órákon akkor nem kapom meg a diákot? ilyet csinálhatnak? Valamint lehet h elmegy helyettem vki és észre sem veszik h nem én vagyok? (még sosem láttak), vagy ott is kérnek személyit

köszönöm

2011. febr. 21. 10:57
 4/10 anonim ***** válasza:

ez így nem fog működni

nyilvánvaló a csalás

2011. febr. 21. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem írj egy meghatalmazást is a tesód részére.
2011. febr. 21. 13:21
 6/10 A kérdező kommentje:
miért nyilvánvaló?ez nem csalás, nem fosztok meg senkit semmoitől
2011. febr. 21. 14:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Más helyetted nem vizsgázhat. Ez csalás és ki is zárhatnak a képzésből ( már ha kiderül a csalás )

Az, hogy te jársz - e órákra vagy sem, alapesetben senkit se érdekel. Ha fizeted a tandíjat, akkor diákod is van, amíg a hallgatói jogviszonyod van.

2011. febr. 22. 18:03
 8/10 A kérdező kommentje:
nyilván nem küldenék el mást vizsgázni. az szerintem csalás, h ha szerzek egy matricát a diákomra, pedig nem is járok suliba, de az nem, ha kihasználom azt, h OKJre járhatok(ingyen, első képzés). Ez olyan mintha egyetemre iratkoznék be és aztán nem járnék az órákra. az is csalás?
2011. febr. 22. 18:51
 9/10 anonim ***** válasza:

ez nem csalás. ez hülyeség.

Miért iratkozol be bárhová is, ha nem akarod elvégezni?

2011. febr. 23. 06:14
 10/10 anonim ***** válasza:
diákigazolvány miatt
2011. febr. 23. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!