Ha nem vállalom el a felajánlott közmunkát, akkor mi következik? Hagyják hogy éhenhaljak (alább)?
Figyelt kérdés
Lágyéksérvel(3cm),(amit már rég meg kellett volna műteni), plusz deformált, szűk mellkas kompoly gerincfedüléssel, mindez kóros soványsággal(168cm/48kg)párosulva. Így nem bírok dolgozni, élni sincs kedvem:(
Az orvos pedig nem százalékol le, mivel nincs elég munkaviszonyom. Azt mondta menjek képzésre(ami nincs persze),valami irodai munkára. Munkaügyi központ tehetetlen, az önkormányzat meg most be akar hívni erdőt vágni.
2011. febr. 18. 15:46
11/19 anonim válasza:
Az internet miatt kötekedőnek üzenem: Én pl. havi 38 ezerből tartom fenn magam, meg a fiamat, és az utcáról írok, egy ezer éves laptopról, a kocsiban ülve, a szomszédom wifijét használva (az ő tudtával és beleegyezésével). Innen keresek állást is, hóban-fagyban, kesztyűben. Aki akarja, az ma már megoldja az internetet, főleg, mivel net nélkül ma már nulla az esélyed arra, hogy elhelyezkedj valahol. (Utóirat: se kábeltévém, se telefonvonalam nincs, csak egy feltöltős mobil egy ezeréves készülékkel. Netem viszont akkor is lenne, ha havonta pár napig nem tellene ennivalóra miatta. Mivel net nélkül tényleg csak a segély marad, örökre.)
12/19 anonim válasza:
17:10 - A GYK-nak az a funkciója, hogy segítséget kérjél olyan kérdésekben, amikre nem tudod (máshol nem találod) a választ, de segítségre volna szükséged. Tudom, sokan nem erre használják, viszont amikor én a szakdolgozatomat írtam, rengeteg segítséget kaptam innen, a szakdolgozathoz tartozó kérdőívem kitöltőinek kb. fele innen volt. Szóval tudom, hogy mindenki magából indul ki és te biztos csak szórakozásra meg virtuális feszültséglevezetőnek használhatod ezt az oldalt, de vagyunk néhányan, akik fontos kérdésekre keressük itt (is) a választ, cserélünk tapasztalatokat, segítünk egymáson (önzetlenül - lehet, hogy te ezt a szót se ismered...).
14/19 A kérdező kommentje:
Én legalább nem cigire vagy italra költöm a segélyemet, mint sokan mások. Amúgy informatikát tanultam, úgyhogy a net már olyan nekem mint az oxigén. Korábban volt hogy 5000Ft-os netet váltottam. Lehet hurrogni. Miért van az, hogy aki szegény azt egyből igénytelen, semmirekellő alkoholistának nézik? Meg hogy a segélyből csak kocsmázásra lehet költeni?
2011. febr. 18. 21:52
15/19 anonim válasza:
Mielőtt közmunkára mennél, van kötelező orvosi alkalmassági vizsgálat. Az orvos majd eldönti, hogy alkalmas vagy e a központ álltal választott munkára. Lehet hogy irodai munkát kapsz, ahol csak pl fénymásolnod kell. A közmunka nem csak utcaseprés lehet....
16/19 A kérdező kommentje:
Itt falun a közszolgák is az állásukat féltik, így nem hiszem hogy engem fognak a hivatalban alkalmazni.
2011. febr. 20. 16:13
17/19 anonim válasza:
Nem helyettük vennének fel, hanem melléjük. Az önkormányzatnak elvileg mindegy, hogy azért fizet e neked, hogy otthon ülsz és nem csinálsz semmit, vagy azért hogy pl napi 4 órában ülsz egy asztalnál mondjuk a családtámogatási irodán és nyomtatványokat adsz ki...A lényeg az, hogy ha meg van a 30 nap munkaviszonyod, újra jogosult leszel a BPJ-re.
18/19 anonim válasza:
Na és ne feledkezzünk meg azokról sem, akik évek óta nem vesznek részt közmunkaprogramban , de kapják a 22800-ft-ot,mellete itt ott eldolgoznak. Van akit meg állandóan behívják dolgozni, szinte zsarolják, ha nem vállalják el a munkát 3-évig nem kapnak semmit. Igaz valakinek el kell vállalni helyettük. Ezekre a csókosokra nem vonatkozik, a közmunka program(csak röhögnek hogy nekik nem kell dolgozni),egyébként nem betegek, csak haverja valaki az önkormányzatnál. Itt is van kettősség . Mint máshol. van aki örülne ennek hogy állandóan behívják dolgozni. Csak az az oldala nem igazán igazságos hogy valakikre vonatkoznak a közmunka jogok , valakikre meg nem.
19/19 anonim válasza:
Menjenek a k...va anyjukba a közmunkájukkal együtt. Én sosem aláznám így magamat, inkább meghalnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!