Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem vállalom el a felajánlo...

Ha nem vállalom el a felajánlott közmunkát, akkor mi következik? Hagyják hogy éhenhaljak (alább)?

Figyelt kérdés

Lágyéksérvel(3cm),(amit már rég meg kellett volna műteni), plusz deformált, szűk mellkas kompoly gerincfedüléssel, mindez kóros soványsággal(168cm/48kg)párosulva. Így nem bírok dolgozni, élni sincs kedvem:(

Az orvos pedig nem százalékol le, mivel nincs elég munkaviszonyom. Azt mondta menjek képzésre(ami nincs persze),valami irodai munkára. Munkaügyi központ tehetetlen, az önkormányzat meg most be akar hívni erdőt vágni.

2011. febr. 18. 15:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Orvosi igazolással elvileg visszautasíthatod a munkát az egészségi állapotodra hivatkozva. Ha nem veszik tudomásul, akkor gáz van, mert ha nem is ajánlanak mást fel, és nem fogadod el az erdőirtást, akkor

3 évig semmilyen segélyre nem leszel jogosult...!

Sok szerencsét!

2011. febr. 18. 15:50
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos én is hasonló helyzetben vagyok,és eszméletlenül szemét dolgok mennek manapság,és mint valami bűnözőket üldözik a szociális segélyre szorulókat.Az az undorító,hogy a OV-ék még durvábban rászálltak az "inaktív" emberekre,és munkába akarnak küldeni mindenkit,még akkor is ha nincs munka,és akkor is,ha nem tud dolgozni.

Miért nincs valami érdekvédelmi szervezet az ilyen,és a hasonló hátrányos helyzetű ember számára?Az ész megáll,hogy most már bármit megtehetnek a a legkiszolgáltatottabb emberekkel.:(

2011. febr. 18. 16:04
 3/19 anonim ***** válasza:
Jah,egyébként hány éves vagy?
2011. febr. 18. 16:05
 4/19 A kérdező kommentje:

27/F

Éppen holnap lesz a szülinapom.

2011. febr. 18. 16:16
 5/19 anonim ***** válasza:
11%
Szinte éhen halsz, de interneted meg van?
2011. febr. 18. 16:16
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem most halok éhen te szerencsétlen! Kapom a rát-ot amiből telik 990Ft internetre, meg kenyérre. De szívesen cserélek veled, ennél csak jobb lehet.
2011. febr. 18. 16:26
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

16:16 - Az internet nagyon olcsóvá vált az elmúlt pár évben, ráadásul a szolgáltatók egyre jobban alullicitálják egymást az ügyfelekért, plusz egyre nélkülözhetetlenebb, tekintve, hogy a munkáltatók 99%-a e-mailben kéri eljuttatni hozzájuk a jelentkezést 1-1 állásra (van, aki ki is írja a hirdetésben, hogy csak e-mailben érkező önéletrajzot fogadnak el, személyesen, postán nem), szóval az internet alapvető szükséglet és az ára is elérhető bárki számára (5 éve a T-comnál fizettünk 10.000Ft-ot egy 1 megás internetért, akkor váltottunk egy másik szolgáltatóra ugyanennyiért 5.000-ért, ami azóta sávszélességben bővült, árban nem változott, és most akarunk ismét váltani, az árak lefelé, a sávszélességek felfelé szaladtak elég drasztikusan).

Kérdező, nem tudom, merrefelé élsz, hogy ilyen undorító helyzetet alakítanak ki azok, akikre rá lennél szorulva, de kívánom, hogy oldódjon meg a problémád mihamarabb. Nekem a diplomások budapesti kirendeltsége lassan 2 hónapja ül a papírjaimon, és még mindig nem küldték ki, amit a munkáltatóm kérne, ahol január 3. óta dolgozom, és sok telefonálgatás után ma derült ki, hogy elcseszték a kijelentésemet, és a kérvényt, hogy javítsák, ki kell nyomtatni, alá kell írni, be kell scannelni, és e-mailben kell nekik elküldeni egy olyan e-mail címre, ami nincs fent a hivatalos weboldalon (ami kint van, az meg nem él)... Szép, mi?

2011. febr. 18. 16:44
 8/19 anonim ***** válasza:
11%
Kórosan sovány vagy, ezt írtad, én meg azt, hogy !!!SZINTE!!! éhen halsz. Ha már ilyen alpári módon válaszoltál: Lehet én vagyok a szerencsétlen, de a hülye nem!
2011. febr. 18. 17:02
 9/19 anonim ***** válasza:
17:02 - Még ha azt írta volna, hogy mindenhova a vadiúj, hitelből vett legmodernebb autón száguldozik, azt mondanám, jogos a kötekedésed, de te lusta vagy belegondolni, hogy az internetre szükség van, még ha csak azon a minimális szinten is, hogy esetleg valaki csak internetkávézóból intézi az ügyeit (ami esetleg ugyancsak nem jutott az eszedbe, pedig nem mindenki otthon használ internetet)...
2011. febr. 18. 17:06
 10/19 anonim ***** válasza:
16%
Nem ogndoltam bele, mert nem feltételeztem, hogy valaki azért megy internetkávézóba, hogy gyk-ra feltegye a kérdését.
2011. febr. 18. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!