Hogyan kellene a régi, magyar történelmi alkotmány és a Szent Korona-tan (legalább a) leglényegesebb pontjait minél szélesebb körben ismertté tenni?
A jogfolytonosság megszakadt. Ez így nem maradhat. Hiába írunk 2011-et, hiába mondjuk, hogy ez idejemúlt, nem az. Ez örök. Erre csak egy válasz van: Stat crux dum volvitur orbis. (a kereszt áll, a világ forog) Magyarul: a változó világban az általános erkölcsi törvények örök érvényűek.
Egy mennyben kötött szerződés semmilyen földi szerződés nem bonthat fel. Ilyen értelemben a Szent Korona tan nélkül nincs törvényes alkotmány.
Kérdezőnek:
- csinálsz egy honlapot
- küldesz pár kérdést róla Honfoglalóban
- iwiw, facebook
- előadást tartani róla és hasonló történelmi témákról, akár mint mellékszál is valószínűleg felkeltené az érdeklődést
Én kb. 15-16évesen googleztam meg és csak pár pontot írtam ki magamnak, mert a suliban mindig ezt hajtogatták a tanárok én meg nem akartam hülye maradni.
A joghoz nem értek, szerény véleményem az, hogy akármit csinálunk úgyis lopni fognak a politikusaink, szóval ha az eddigi törvényeket nem tartották be, a későbbiekben se járunk sikerrel. És nem hinném, hogy a törvényekkel van baj, hanem az emberekkel. A sok hungarista kölök példálozik itt 56-tal, ő biztos hogy nem volt ott, de nagy valószínűséggel még a nagyapja sem és 2006-ot szégyen egy napon említeni '56-tal.
Én azt látom 20évesen, hogy itt direkt teszik tönkre az országot és nem véletlenül épül annyi lakás a fővárosban... lehet nagy összeesküvés-elmélet...
Jah visszatérve a politikusokra... futott át rokonon pár Eu-s papír, látott ezt meg azt.
Válaszként küldeném - 02-18 12:22 -, 02-18 12:34 -, 02-18 13:47 -, 02-18 19:28 -, 02-18 19:35-, nek: a következő írásokat. [link]
Nekik is, és 02-18 15:07-nek is azt mondhatom, nem nekik, nem nekünk, hanem másoknak kell szégyenkeznünk amiatt, hogy ennyire fehér folt a történelmi alkotmányról, a Szent Koronáról,(így nagybetűkkel, mert személynév, és ennek megfelelően írandó!) és a Szent Korona-tanról való tudásunk. Ennek függetlenségünk elvesztése (előbb német, majd szovjet megszállás) és politikai berendezkedés (kommunista diktatúra) az oka. (Így pl. a „szent” vagy az „Isten” szót ki nem volt szabad egy ideig ejteni, leírni.) Nyilvánvaló, hogy több nemzedéket érint az, hogy nem tanulhattunk róla az iskolában, de a történelem szakokon vagy legalább a jogászképzésben sem.
02-18 19:28: „de egy feudális törvényt bekavarni egy 21. századi, modern(?) alaptörvénybe, hát legalább is véleményes. Mindenki értheti szerintem, hogy miért. Egy ezer éves törvény egyszerűen nem lehet legitim egy teljesen más gazdasági/szociális/politikai helyzetben.” figyelmét ne kerülje el az a tény, hogy a joghallgatóknak az ókori római jogot kell megtanulniuk, és ebből komoly vizsgát kell tenniük. A történelmi alkotmányunkat s a Szent Korona tant - ha jól értelmezem az általam fellelt irodalmat - ez jellemzi, vagy ez következik belőle: átültethető és átültetendő napjaink viszonyaira, mert örök érvényű kitételei, alapelvei vannak.
12 és fél év után bukkantam rá erre a kérdésre, de úgy érzem, fel kell világosítani egyes válaszadókat az igazságról! "Szent Korona Alkotmánya" sosem létezett, ezt csak pár náci magyar kör találta ki, de mivel semmi középkorban készült firkálmány nem készült róla, így nem is valós. Ráadásul ez az ún. "Szent Korona" nem is azonos azzal a koronával, amellyel I. (Hazaáruló) Istvánt megkoronázták. Aki utánanéz, az bizony rá fog jönni, hogy a Habsburgok előtt sem pénzérmén, sem könyvben, sem festményeken, sem a címerben, sem az égvilágon sehol nem szerepelt a "Szent Korona", hanem liliomos koronával voltak ábrázolva a magyar királyok (pl. Képes Magyar Krónika). Rákócziék zászlaján is liliomos korona díszelgett! A "Szent Korona" elsőként a Fugger-krónikákban jelent meg, azaz a Habsburgok hozták be az általuk elfoglalt Magyarországra (bár azt nem tudni, mikor), majd eladták a népnek, hogy ez egy ezeréves magyar korona, a sok birka meg be is vette... És ráadásul még csak nem is "szent" a "Szent Korona", nem szakrális tárgy, mert nem felel meg a szakralitás alapelvének - azaz a tökéletességre való törekvésnek, hiszen a korona elemeinek 90%-a sérült és már a mérete sem stimmel.
Egy szó, mint száz, ez az egész "Szentkoronás" cucc egy baromság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!