A tartózkodási hely bejelentése kötelező? Ha nem jelentem be, szabálysértést követek el?
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog
A megfelelő témakör nem a családi kapcsolatok, hanem a Politika és azon belül a törvények,jog alkategória.
A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. tv. és a végrehajtására kiadott 146/1993.(X.26.) Korm. rendelet rendelkezik a lakcímbejelentésről.
A Magyar Köztársaság területén élő, a személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó polgár köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a települési önkormányzat jegyzőjének nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni.
Köszönöm a válaszokat!
A szitu a következő:
Egy pasas tartozik nekem 2 millió forinttal,fel lett jelentve csalásért a rendőrségen és végrehajtási eljárás van ellene folyamatban. A lakcíméről elköltözött, az anyja lakásába van bejelentve állandóra, legalábbis a kihallgatási jegyzőkönyvbe ezt mondta. Viszont albérletben lakik, aminek a címét nem tudja a végrehajtó. Tehát életvitel szerűen nem az anyjánál van. Nos, a végrehajtó az anyjánál fog kopogtatni. Tehát a pasi még szabálysértést is elkövetett, ha nem jelentkezett be a tényleges lakhelyére...
De nem értem, ha egy bűnözőről van szó, akkor a rendőrség miért nem kötelezi, hogy adja meg a tartózkodási helyét? El lehet tűnni csak úgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!