Fakivágás . Mire számíthat?
Arra , h fel fogja jelenteni a tulaj.Minden joggal.
Olyan nincs , h a tulaj jelenléte nélkül nekiállhat a barátod fát vágni találomra, akkor sem ha volt szó róla , h kell vágni ki fákat ,csak épp azt felejtették el közölni vele , h melyiket.
Ha még a fa sincs meg akkor lopásról van szó.Ha megvan akkor talán beéri a tulaj valami komoly kártérítéssel.
Képzeld el, ha hívnál egy kőművest és nekiállna nálad , bontani építeni azt amihez kedve van éppen.Szerintem nem annyira nyerné meg a tetszésed a dolog.
Próbáljon meg valahogy megegyezni a barátod a gazdával, mert jogilag nemigazán van esélye.
Hát én már nem tudom mit gondoljak a gazdáról és barátodról , de annyi biztos, h én addig nem kezdek neki semminek amíg pontosan nem tudom mit is szeretne( formában , színben , méretben , számban, határidőben) és mennyit pénzt fogok kapni előre és amikor végeztem.Van amikor ezeket , írásban is rögzítjük ha úgy látom, h arra van szükség.Bár én nagyobb volumenű munkákkal foglalkozom.
Addig amíg nem vagyunk megegyezve konkrétan és mindenről és nem kaptam előleget, csak beszélgettünk, nincsenek kötelezettségeim sem nekem sem a megrendelőnek.
Itt baj az volt , h nem beszélték meg , vagy félreértettek valamit.Ebben az esetben hibásak mindketten. A gazda azért mert nem informálta rendesen , pedig még kulcsot is adott. A barátod meg azért mert nekikezdett ahelyett , h megkérdezze , h akkor melyiket is kell kivágni .Tudván , h hasznot hozó gyümölcsfákról van szó és nagyon nem mindegy melyiket vágja.
Amikor majd vallomást kell tegyen a rendőrségem a barátod majd azt kell mondania , h megbízást kapott a munkára és nem volt kikötve , előre h melyiket vágja és melyiket ne.Mivelhogy nem volt meg mondva neki ez, ő jóhiszeműen ment és elvégezte a munkát ,fákat vágott ki mert azt bízták rá.Ha fontos lett volna a gazdának , h melyiket vágja akkor miért nem tudatta vele?Miért nem volt ott amikor ,ott kellett volna legyen ha fontos neki?Csak nem azért, h most hőböröghessen?
De azért várjál még , mert vannak itt nálam okosabbak is.
Szívesen .Máskor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!