Milyen büntetésre számíthat akinél a rendőr igaoltatás során Nunchakut talál?
Szia!
Én annyira vagyok otthon a témában hogy tanultam belügyi rendészeti ismereteket. A nunchaku pedig emberi élet kioltására alkalmas eszköz. Persze ez azon múlik hogy miként van nállad, pl ha mondjuk karatézol vagy kung-fuzol és edzésről jöszz akkor nem probléma mert nyílván edzésen használod és nem azért van nállad hogy valakinek szétverd vele a fejét. Ha mondjuk látsz egy faszit hajnalban az utcán akinél egy nagy éles kés van a gumcsizmájába dugva nyilván mondhatod hogy mit akar azzal a késsel különben is olyan hosszú pengéje van hogy azt nem lehetne magável hordania. De ez a faszi hentes és éppen dinsznótorba megy hogy leszúrja vele a malacot. Ilyenkor nyílván nem fog oda állni elé a rendőr és elvenni tőlle, aztán feljelenteni hogy emberi élet kioldására alkalmas eszköz van nálla, hiszen levágós hogy csak disznóvágásra megy. Ez azon múlik hogy milyen helyzetben vagy. Szóval ha lekapcsol a rendőr és észreveszi nállad a nunchakut, akkor add elő magad mondd hogy edzésről jössz, és azért van nállad (persze nem este 10kor), különben elveszi tőlled feljelent hogy ilyen eszközt hordassz magadnál.Ez a helyzettől és az intézkedő rendőrtől függ. De egyébként a büntetés amire számíthatsz a fegyver elvétele és feljelentés.
Azt hallottam,hogy a Nunchaku helyett, sokkal hatásosabb a megfelelő méretű Hidraulika cső. Minden mezőgazdasági vagy kamionos boltban meg vásárolható a "mefelelő"hosszúságban.
Kb. 50 - 60 cm hossz. Átmérő kb.4 cm. (hajlékonysága,merevsége, tetszés szerint található)
Senki semmit nem szólhat érte és nem büntethet meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!