Munkahelyi problémák, tippek?
Kereskedelmi iskolába járok, szakács szakmára.
5 éves a képzés.
3 évet kell letölteni gyakorlati munkahelyen.
(azaz, szakácstanulóként 3 évig egy étteremben kell dolgoznom, tanulói fizetésért, ami a minimálbér 20%-a)
15 000,- Forintért.
-
Nos, most mondtam fel,
és új munkahelyre mentem szakács tanulónak.
Az előző munkahelyemen felmodtam, mert nem tetszett a közösség.
Fizetést kaptam, de levonások voltak belőle.
éttermi fogyasztásaim.
pl: kávé, tea.
7-8 e. forintot kaptam kézhez minden hónapban.
de, ismétlem de, a fizetésemről nem kaptam átvételi elismervényt, bizonylatot, amit alá kellene írnom, legalább 2-3 példányban, fizetéskor, amivel kijelentem hogy felvettem a fizetésem.
nos, azt meg csinálhatnám-e , hogy az eddigi fizetéseimet, amiről nem kaptam bizonylatot(5 hónap), azt fel vehetném-e mégegyszer?
válaszokat előre is köszönöm.
Vastag bőr kell?
Nemelég,hogy kihasználják,levonnak 3 éven keresztül kap 8-9 ezret?
Simán megcsinálnám.
Kertészként végeztem és ingyen kellett végig csinálni,sőt ha anyag kelett a virágkötéshez akkor vedd meg paraszt+ha haza akarod vinni akkor még fizesd ki amit megvettél!
Simán megtenném!
"Értem én hogy simán megtennéd, de ők meg simán megtehetnék, hogy tandíjat kérnek az oktatásodért."
na erre még nem is gondoltam...
köszi.
szoval 100%-osan perelhető a helyzetük?
"Értem én hogy simán megtennéd, de ők meg simán megtehetnék, hogy tandíjat kérnek az oktatásodért.
"
amugy nemhiszem, mert azt a szerződésben fel kellene tüntetni nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!