Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvény szerint hány lakót...

Törvény szerint hány lakót lehet egy 2 szobás ingatlanba bejelenteni?

Figyelt kérdés

A szitu az, hogy párom céges albérletében lakunk, be vagyunk jelentve, mármint a lakhatásunk legális, a tulaj, a saját kérésemre, mivel elég sokat járok orvoshoz + kismama is vagyok, bejelentett ideiglenesre, de a páromat már nem akarja, arra hivatkozik, hogy a lánya is be van jelentve és a jogszabály többet nem enged bejelenteni.

Nekem ez kicsit sántít, mert a lánya egyáltalában itt se lakik, mi pedig 2 szobát bérlünk tőle, kifogásnak gondolom, amit mondott, szerintem egyszerűen a páromat nem akarja bejelenteni.

Vagy esetleg tévedek?

Aki volt hasonló szituban, az írjon, előre is köszi.

2011. jan. 31. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Akármennyit. Az önkormányzatot nem fogja érdekelni az sem ha hetvenen nyomorogtok egy szobában.
2011. jan. 31. 17:10
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
viszont nem kényszerítheted rá, h bejelentsen titeket. ha nem akarja nem kell.
2011. jan. 31. 17:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez elég gáz, mert párom 5 éve az albérlője, és mostanában elég sok baja lett neki is az egészségével, konkrétan a fogaival, maszek dokira nincs pénzünk, de miért is kellene, amikor van sztk, csak éppen ellátni nem akarják, mivel nincs bejelentett lakcíme.....
2011. jan. 31. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:

ha van TAJ kártyája, és biztosítása akkor ellátják.

ennek semmi köze a lakcímhez!

Ha nincs neki, akkor meg a lakcím sem segít, fizetni kell az ellátásért.

2011. jan. 31. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:

A tulaj csak a saját érdekét nézi. Nem akarja elveszíteni a lakás használati jogát.Ezért van a lánya is bejelentve.

Egy családot kisgyerekkel már nehezebb kitenni, ha üresen kell neki a lakás.

2011. jan. 31. 18:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem később a lányáé lenne a lakás és nem akarja, hogy miattatok a lánya ne juthasson hozzá az ingatlanhoz. Képzeljétek magatokat kicsit a helyébe, a gyerkőcnek vesztek majd egy önálló lakást, amit addig kiadtok albérletbe, amíg ő a saját lábára áll. Egy ismerősömék így csinálták. Ha már babát vártok, nem azon kéne inkább gondolkodni, hogy albérletnél biztosabb helyet találjatok? Orvos meg ellát bejelentés nélkül is, ha biztosítva vagytok, külföldön is akár, max. küldik a számlát.
2011. jan. 31. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!