Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha GYES-en, vagy táppénzen...

Ha GYES-en, vagy táppénzen vagyok, a munkáltató akkor is utal a magánnyugdíj számlámra?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 11:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
valójában akkor már csak a táppénz utáni fizetés a kérdés?most akkor kellene utána fizetni vagy nem?
2011. jan. 25. 16:23
 12/17 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget!!
2011. jan. 25. 16:25
 13/17 anonim ***** válasza:

Természetesen 2011. jan. 1. akart lenni :)

Viszont a gyedes időszakból kell majd utalnia.

2011. jan. 25. 16:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Most olvastam csak el alaposan a kommentjeidet.

Ha most tgyáson vagy, akkor két hónap múlva miért gyes-re készülsz? A gyed nem jár neked?

2011. jan. 25. 16:33
 15/17 A kérdező kommentje:
mert keverem Gizikét a gőzekével:) gyed-en leszek két hónap mulva már. viszont azt irta a munkáltatóm, hogy jelen jogszabályok értelmében akkor is az állami nyugdíjba kell hogy utaljanak belőle ha maradtam magánnyugdíj tag...ezt nem is értem, hogy lehet. szóval a lényeg így is úgyis, hogy nulla forintot fognak utalni a magánnyugdíjszámlámra gyed alatt...hihetetlen
2011. jan. 26. 11:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Akkor gőzeke és felejtsd el a gyes-es történetet :)

A gyed nyugdíjjárulék köteles jövedelem, pontosan a bruttó gyed 10%-át kell, hogy utalják. Abban igaza van a munkáltatódnak, hogy jelenleg az államnak utalják, hiszen tavaly év végén hozott a parlament egy olyan döntést, hogy 14 hónapra felfüggesztik a mnyp-i befizetéseket, oly mértékben, hogy ezt az összeget az apeh (mert a munkáltatónak oda kell utalnia) nem továbbítja a mnyp-oknak, hanem odaadja állambácsinak. Amit (ígéretük szerint) majd egyszer visszakapunk.

Ez a rendelkezés a teljes 2011-es évet érinti, vagyis igaz, hogy idén nem érkezik a mnyp-okba pénz, de kapsz egy "tartozom neked" cetlit. Amit vagy majd be tudsz váltani vagy nem.

Sok embert (többek között) ez is rémisztett el attól, hogy mnyp-i tagok maradjanak, hiszen nincs arra biztosíték, hogy a) visszakapjuk ezt a 14 hónapnyi befizetést, b) nem hosszabbítják-e meg ezt a 14 hónapot.

2011. jan. 27. 10:03
 17/17 A kérdező kommentje:

köszi! hát én remélem, hogy a tartozom cetlit be tudom váltani, mert én magánnyugdíj pénztári tag maradtam!

köszi mégegyszer az infókat!

2011. jan. 27. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!