Ha GYES-en, vagy táppénzen vagyok, a munkáltató akkor is utal a magánnyugdíj számlámra?
Természetesen 2011. jan. 1. akart lenni :)
Viszont a gyedes időszakból kell majd utalnia.
Most olvastam csak el alaposan a kommentjeidet.
Ha most tgyáson vagy, akkor két hónap múlva miért gyes-re készülsz? A gyed nem jár neked?
Akkor gőzeke és felejtsd el a gyes-es történetet :)
A gyed nyugdíjjárulék köteles jövedelem, pontosan a bruttó gyed 10%-át kell, hogy utalják. Abban igaza van a munkáltatódnak, hogy jelenleg az államnak utalják, hiszen tavaly év végén hozott a parlament egy olyan döntést, hogy 14 hónapra felfüggesztik a mnyp-i befizetéseket, oly mértékben, hogy ezt az összeget az apeh (mert a munkáltatónak oda kell utalnia) nem továbbítja a mnyp-oknak, hanem odaadja állambácsinak. Amit (ígéretük szerint) majd egyszer visszakapunk.
Ez a rendelkezés a teljes 2011-es évet érinti, vagyis igaz, hogy idén nem érkezik a mnyp-okba pénz, de kapsz egy "tartozom neked" cetlit. Amit vagy majd be tudsz váltani vagy nem.
Sok embert (többek között) ez is rémisztett el attól, hogy mnyp-i tagok maradjanak, hiszen nincs arra biztosíték, hogy a) visszakapjuk ezt a 14 hónapnyi befizetést, b) nem hosszabbítják-e meg ezt a 14 hónapot.
köszi! hát én remélem, hogy a tartozom cetlit be tudom váltani, mert én magánnyugdíj pénztári tag maradtam!
köszi mégegyszer az infókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!