2011-ben automatikusan jár a bérpótló juttatás az eddigi RÁT-osoknak?
Az egyik helyen azt írják, hogy 2011-ben legalább 30 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie annak, aki a rákövetkező évben, 2012-ben bármilyen ellátásban szeretne részesülni. De ez kiváltható 6 hónapos képzéssel.
A másik helyen viszont nem írják, hogy csak 2012-től él ez, a szerint már idén sem kap az pénzt, aki tavaly nem dolgozott legalább 30 napot.
Kérem írja meg valaki, hogy hogyan működik ez? 2010-ben nem volt munkaviszonyom.
Köszönöm a segítséget.
És a TB-m is visszamondják (vagy már visszamondták)?
Egészségileg nincs minden rendben, pénteken kell (időpontra) orvoshoz mennem. Az egészségi állapotom miatt nem találtam munkát, ezért is kell orvoshoz mennem. Valószínűleg a kórházba is be kell feküdnöm.
Szerencsére rokkant nem vagyok, csak eléggé szűkek a munkalehetőségeim az egészségi állapotom miatt.
TB-m legalább még van? Fontos lenne nagyon ez az orvosi vizsgálat.
Idén még nem vizsgálják, hogy dolgozott-e 2010-ben legalább 30 napot a BPJ-t igénylő.
Ha eddig kaptad a RÁTot, most automatikusan megkapod a BPJ-t.
2011-ben kell legalább 30 munkanapodnak lennie, hogy 2012-ben kapd a BPJ-t.
[link] juttatás
Természetesen a TBd is él.
És itt a törvény is:
33. § (1) Az Szt. a következő 140/A. §-sal egészül ki:
(2) Azon személy esetében, akinek a rendelkezésre állási támogatásra való jogosultsága 2010. december 31-én fennáll, 2011. január 1-jétől a bérpótló juttatásra vonatkozó rendelkezéseket az aktív korúak ellátására való jogosultság felülvizsgálata nélkül alkalmazni kell. A bérpótló juttatásra való jogosultságról a (3) bekezdés a) pontja szerinti felülvizsgálat alkalmával vagy - ha az korábban esedékes - a 25. § (5) vagy (6) bekezdése szerinti felülvizsgálat alkalmával kell határozatot hozni.
(3) Arra a bérpótló juttatásra jogosult személyre tekintettel, akinek a rendelkezésre állási támogatásra való jogosultsága 2010. december 31-én fennáll
a) az aktív korúak ellátására való jogosultság felülvizsgálatát a rendelkezésre állási támogatásra való jogosultság időtartamának figyelembe vételével, és a 2010. december 31-én hatályos 25. § (4) bekezdése szerinti időpontban, de legkésőbb 2011. április 30-áig,
b) a bérpótló juttatásra való jogosultság 25. § (4) bekezdés b) pontja szerinti felülvizsgálatát a bérpótló juttatásra való jogosultságot megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított egy év elteltével
kell elvégezni
2010. évi CLXXI. törvény
egyes szociális, gyermekvédelmi, családtámogatási, fogyatékosságügyi és foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!