Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Visszakérhetik-e a bérpótló...

Visszakérhetik-e a bérpótló juttatás összegét?

Figyelt kérdés
Nos az a problémám,hogy visszakérik a juttatásom áprilisi összegét,mivel májusban kiutalták az egész havit,és én április 10-vel dolgozni kezdtem,amit időben be is jelentettem,már április 13-án,tehát nem léptem túl a 15 napos keretet.Erre májusban megkaptam az egész havit,jó én ehhez nem értek de nagyon jó,mert amúgy is kevesebb pénzt kaptam arra hónapra,május végén jön egy levél amiben az áll,hogy megállapították az áprilisra járó összeget valami 8500Ft-ot és mellette az áll,hogyha törvénytelenül felveszem az egész összeget akkor vissza kell fizetni,plusz kamatot is számolnak fel,mellette megfogalmazva ott áll a törvénytelennek a leírása: amennyiben nem jelentette be hogy dolgozik ill. 15 napon túl jelentette be a munkaviszony létrejöttét,nos én egyik ellen sem vétettem,tehát megnyugodtam.Erre most jön egy levél,hogy mégis fizessem vissza.Kérdem én,volt majd egy hónapjuk arra hogy megállapítsák a tört hónapra járó összeget,de ezt nem tették is kiutalták az egészet,jóval egy hónappal később küldik ki a levelet,hogy mennyi járt volna,2 hónappal később kérik a visszafizetést. Mit gondoltak én tartogatom azt a pénzt amit ők kiutaltak nekem? Mit csináljak én nem vétettem a törvény ellen és nem vettem fel törvénytelenül, ők szúrták el,vonják le onnan aki kiutalta nem?
2011. jún. 10. 12:23
 1/1 gráner andrás ***** válasza:
Sajnos igen. Ami nem is a bejelentő hibája, de az adminisztratív felelőtlenséget, nem büntetik, csak korrigálják. Ezért is magasabb a fizetésük, mint a fizikai munkavégzőknek. A hivatal hatalmat gyakorol, és, ha téved, korrigál, csak éppen elnézést nem szokás kérni. üdv: TENGERPICI
2011. jún. 17. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!