1 gyerek után milyen támogatások, segélyek vehetők igénybe?
Én egyedülálló anyaként, egy gyerekkel GYED-en voltam, a GYED-em összege - ha jól emlékszem (2005)- 72,000.-Ft körül volt. Egy 21 nm-es lakásom volt, persze lakáshitellel. Mire kifizettem mindent (hitel, rezsi), maradt 10,000.-Ft-om egész hónapra. Gyerektartást nem kaptam, hogy miért, ez itt most lényegtelen.
Bementem az önkormányzathoz, hogy segélyt kérjek, ekkor mondták, hogy a mindenkori öregségi nyugdíj összegével osszam el a keresett összeget (72,000/35,200= 70,400), mivel segély csak akkor jár, ha az egy főre jutó kereset nem haladja meg az öregségi nyugdíjat. Mivel a GYED-em kemény 1,600.-Ft-tal meghaladta a 70,400.-Ft-ot, így nem voltam jogosult a segélyre.
Hiába mondtam, hogy a hitelt be KELL fizetni, a rezsit be KELL fizetni, azt mondták, hogy ez a szabály, nem adhatnak. Egy egyszeri, 10,000.-Ft-os segélyt kaptam, a karácsonyra való tekintettel, majd az akkor 10 hónapos gyermekemet bölcsibe írattam, én meg visszamentem dolgozni...
Fentiek szerint önkormányzati segélyben ne reménykedj. Sajnálom...
00:29
Bocsi, a számolás érdekesre sikerült:
72,000.- a GYED
35,200*2=70,400.-
72,000-70,400= 1,600.-Ft-tal többet kerestem, mint "kellett volna", hogy segélyt kapjak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!