Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 1 gyerek után milyen támogatás...

1 gyerek után milyen támogatások, segélyek vehetők igénybe?

Figyelt kérdés
Párommal nem házasodtunk össze csak "eggyüttélési" papírunk van.
2010. dec. 28. 13:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem inkább menjetek el dolgozni.
2010. dec. 28. 14:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Képzeld dolgozunk mind a ketten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. dec. 28. 14:35
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Akkor ne segélyekből akarj megélni!
2010. dec. 28. 15:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Látom te az elit politikusokhoz tartozol mert azok sajnálják a pénzt mindenkitől!!! Képzeld dolgozunk mind a ketten és kifizetünk mindent akkor épphogy megélünk. Gondolom Te keresel több 100ezret de mi csóri munkások ( vegyész és ápoló ) vagyunk... !!!!
2010. dec. 28. 16:07
 5/11 anonim ***** válasza:
bírom ezt, tipikus magyar mentalitás...
2010. dec. 29. 09:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Mit vársz a "tipikus magyaroktól" amikor mindenhol azt látják hogy lopnak, csalnak, hazudnak?? Az összes politikus százezreket keres és mégis felvesz mindenféle támogatást mi meg ha kifizetünk mindent ( rezsi, lakáshitel ) alig marad valami. Sőt utálom hogy magyar vagyok és utálom ezt az országot mert ez az ország már nem a magyaroké hanem a POLITIKUSOKÉ!!!!!
2010. dec. 29. 13:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Nincs olyan ország, ahol a politikusok ne keresnék halálra magukat. És egy jól működő országban ez rendben is van, mert ők végzik a lehető legnagyobb felelősséggel járó munkát. Hogy Magyarországon éppen nem a legmegfelelőbben végzik (persze ez nézőpont kérdése) az már más dolog. De egyébként teljesen természetes hogy egy ilyen pozicióban lévő ember a sokszorosát keresi egy "egyszerű" állampolgárnak, hiszen mi nem 10millió ember életéért felelünk.
2010. dec. 29. 14:47
 8/11 anonim válasza:

Én egyedülálló anyaként, egy gyerekkel GYED-en voltam, a GYED-em összege - ha jól emlékszem (2005)- 72,000.-Ft körül volt. Egy 21 nm-es lakásom volt, persze lakáshitellel. Mire kifizettem mindent (hitel, rezsi), maradt 10,000.-Ft-om egész hónapra. Gyerektartást nem kaptam, hogy miért, ez itt most lényegtelen.

Bementem az önkormányzathoz, hogy segélyt kérjek, ekkor mondták, hogy a mindenkori öregségi nyugdíj összegével osszam el a keresett összeget (72,000/35,200= 70,400), mivel segély csak akkor jár, ha az egy főre jutó kereset nem haladja meg az öregségi nyugdíjat. Mivel a GYED-em kemény 1,600.-Ft-tal meghaladta a 70,400.-Ft-ot, így nem voltam jogosult a segélyre.

Hiába mondtam, hogy a hitelt be KELL fizetni, a rezsit be KELL fizetni, azt mondták, hogy ez a szabály, nem adhatnak. Egy egyszeri, 10,000.-Ft-os segélyt kaptam, a karácsonyra való tekintettel, majd az akkor 10 hónapos gyermekemet bölcsibe írattam, én meg visszamentem dolgozni...

Fentiek szerint önkormányzati segélyben ne reménykedj. Sajnálom...

2011. jan. 4. 00:29
 9/11 anonim válasza:

00:29

Bocsi, a számolás érdekesre sikerült:

72,000.- a GYED

35,200*2=70,400.-

72,000-70,400= 1,600.-Ft-tal többet kerestem, mint "kellett volna", hogy segélyt kapjak...

2011. jan. 4. 00:32
 10/11 anonim válasza:
Az első hozzászólónak:A baj az, hogy aki tényleg rászorulna a segélyre az úgysem kapja meg(pl. az utolsó hozzászóló)de az aki nincs rá szorulva az biztos hogy igy vagy úgy de megkapja.Ez nálunk a faluba is megfigyelhető.Az aki rászorulna annak ég a pofája ha bemegy segélyt kérni, ami úgyis csak pár ezer forint de aki nem lenne rászorulva az meg büszke rá ,hogy ő ezt is megkapta.
2011. jan. 20. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!