3 gyerek után milyen támogatások járnak?
Figyelt kérdés
Most várom a 3. babát, ne értesetek félre, természetesen nem a pénzért vállaltuk, hanem mert nagyon vágytunk rá. Csak most már kiváncsi vagyok, hogy milyen kedvezmények járnak. Mert mindenhol azt hallom, hogy 3 gyerekkel mennyivel több kedvezmény jár, de nem ezt tapasztalom a környezetemben. Azt mondták, hogy nem kell fizetni az oviban a kajáért, ehhez képest a kislányom csoportjában van 3 gyerekes és felét fizetik a kajának ők is minden gyerkőcre. A tankönyv akor van ingyen, ha nem ir bele a gyerek és vissza kell adni év végén. A kolleganőm azt mondta, hogy ő mhárom gyerekre 4000 ft adójóváírást kapott, ehhez képest én azt olvastam, hogy már a terhesség 91. napjától jár 12000 ft adóelőleg. Olyanok válasza érdekelne, akiknek 3 vagy több babájuk van és tudják, hogy mi hogy van. Köszönöm!!!!2009. júl. 24. 07:46
1/2 anonim válasza:
Ha főállású anya akkor anyaságit kap a legkissebb gyermek 8 éves koráig,annyi mint a gyes, és a családi pótlékot,ami gyermekenként 18000 Ft.Ja és a gyermekek után adókedvezményt ez gyerekenként havi 4000ft....Ezt nekem írták,mert engem is érdekelt:)remélem segít valamit.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, én úgy tudtam, hogy a csp 16000 gyerekenként, és hogy az adókedvezmény csak annak jár akinek a bruttó fizuja magas. Az enyém csak 87 000 ft, ezért nekem nem jár.
2009. júl. 24. 09:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!