Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki úgy csinál, mintha...

Ha valaki úgy csinál, mintha rám fogna egy fegyvert, mit kaphat?

Figyelt kérdés

Mentem haza pár éve karácsonykor, már késő volt, egyszer csak egy kis utcában egy gyerek elém sétál, én lelassítottam, és a kezét felemelte, mintha egy pisztolyt fogna rám. Megállok, és rám ordít, hogy Állj, vagy lövök! Egy pillanatra azt hittem komolyan pisztoly van nála. Sötét is volt, meg fáradt is voltam. Aztán hallottam a hangjából, hogy részeg, mint az állat. Ott szövegelt nekem, hogy kiszállni. Aztán kijöttek a haverjai a házból, és üvöltöztek, hogy mit csinálsz! És bevitték a haverjukat, és elnézést kértek.

Na, ez minek számít, hogy úgy csinál, mintha kiakarna szállítani a kocsimból egy fegyverrel. Ez milyen törvényt sért?

Kaphat ezért valamit? (nem jelenteném fel, azt sem tudom ki volt, már jó sok éve volt...)

2010. dec. 21. 17:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi. Közúti veszélyeztetés vétsége akkor lehetne, ha az életet vagy a testi épséget közvetlen veszélyeztetné. Mondjuk ha úgy vagy akkorát kellett fékezni, hogy attól valaki megsérülhetett volna. Garázdaság szabálysértése lehetne még, de ahhoz az kell, hogy a magatartás másokban megbotránkozás vagy riadalom keltésére legyen alkalmas. Itt a riadalom megvolt, de ha csak egyedül voltál, hiányzik a "mások", ezért nem lehet garázdaság sem. De ahhoz állna a legközelebb.
2010. dec. 21. 17:35
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Egy oltári pofont kaphat, ha nem vagy fáradt...
2010. dec. 21. 18:37
 3/5 anonim válasza:
1400év letöltendőt
2011. jan. 4. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Semmit.
2011. ápr. 20. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát nézd, gondolj csak bele: a világ összes rendőre nem lenne elég ahhoz, hogy az összes részeg hülyét megfékezzék. Nem lehet velk egyszerűen mit kezdeni, de szerencsére olyankor általában azért inkább ön- mint közveszélyesek (hacsak nem vezetnek), arra viszont ott vannak általában a haverjaik.
2011. ápr. 20. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!