Akár az unokák is örökölhetik a hiteltartozást?! Ez olyan mintha visszamennénk az időben, mondjuk a földesurak korába.
Így is eléggé meghatározza egy ember életét a családi háttér, de ezzel a "lehetőséggel" nagyon nagyon igazságtalan szituációba kerülhetnek akár olyanok is, akik még meg sem születtek!
Én biztosan nem fizetném a szüleim tartozását, na nem azért mert hibáztatnám őket, de akkor már inkább lelépnék egy olyan országba, ahol a "magyar" bankoknak és hatóságoknak nincsen hatásköre:) Ekkora igazságtalanságot nem tudnék elviselni! Most komolyan, semmi közöm nem lenne hozzá, nem is értem, hogy lehetséges ez?!
"Így is eléggé meghatározza egy ember életét a családi háttér, de ezzel a "lehetőséggel" nagyon nagyon igazságtalan szituációba kerülhetnek akár olyanok is, akik még meg sem születtek!"
Senkinek sem tartottak gépkarabélyt a tarkójához, hogy írja alá a hitelszerződést.
Én biztosan nem fizetném a szüleim tartozását, na nem azért mert hibáztatnám őket, de akkor már inkább lelépnék egy olyan országba, ahol a "magyar" bankoknak és hatóságoknak nincsen hatásköre:) Ekkora igazságtalanságot nem tudnék elviselni! Most komolyan, semmi közöm nem lenne hozzá, nem is értem, hogy lehetséges ez?!"
Dehogynem fizetnéd. :)
Nincs ebben semmi igazságtalanság. Vagy ha úgy gondolod mégis akkor adj kölcsön egy milliót és majd én igazságosan nem fizetek neked. :)
Egy unoka pl. is csak dologi adós, azaz a hagyaték erejéig örököl, azaz megörökli a hitellel terhelt házat, mivel részletet nem tud fizetni, akkor elvész az ingatlan.
A részleteket azonban a bank nem kérheti tőle, hisz adósként a hitelszerződésben nem szerepelt.
Hajléktalan lesz, de mást nem követelhetnek tőle, nem kell visszafizetnie a jelzálog alapú kölcsönt.
Eddig is örökölhettél adósságot.
Ami változás, hogy az a hitel, amit felvett valaki 10 évre, és fizeti 5 éve, kb. semmivel se lett kevesebb, hála a gyenge forintnak.
Az árfolyamrögzítés után a többség nem tudja majd kifizetni a kétszer-háromszor akkora törlesztő részletet, ők a hitel futamidejének hosszabbítását kérik. Tehát 10 év helyett 20 évig fizethet, ugyanarra az X összegre.
Ha még mindig nem érted, nézd meg, hogy alakult az államadósság. Most kb. ezt akarják elérni: a lakosság rabszolgasorba döntése a cél.
Kedvencem a panelprogram...ha már tehermentes a panellakásod, akkor ideje rá jelzáloghitelt felvenni, hogy sz.r, semmit se érő műanyag ablakra, és könnyen rothadó, pénznyelőnek sem utolsó szigeteléseket rakass a külsejére, ellenkező esetben akkor lesz a rezsid, hogy beledö.glesz.
19:28 kiegészítés
Ha vki ma adósként nem tud fizetni, a büntetés, hogy a háza elvész. Ekkor a bank elárverezteti, de előbb elviszik az összes ingóságot.
Az árverezés után befolyó összeget levonják a tartozásból.
Ha marad még tartozás, tehát abból az összegből amit annak idején a banktól felvett, akkor az adóstól azt is továbbra is kérik részletenként.
Amit nem tudok az csak annyi, hogy egy chf alapú hitelnél árverezés után is ingadozik-e a részlet, de szerintem igen, továbbra is emelkedhet vagy csökkenhet.
Hajléktalan lesz és még adós is marad a maradék pénz erejéig.
Én így tudom, jól érted.
A hagyatékba belekerül negatívum és pozitívum és ha marad pozitívum, akkor jól jár az örökös, mondjuk unoka.
Hagytékban jártas közjegyzőtől kérdezd meg, hogy elárverezett ingatlanból fennmaradó törlesztőrészletet valóban beszámítják-e a hagyatékba. Hiszen a hagyatékba bekerülhet ingatlan is, szóval, mivel nem azon volt a hitel, akkor furcsa lenne, ha az is elveszne. Szerintem csak az ingóság vész el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!