Akár az unokák is örökölhetik a hiteltartozást?! Ez olyan mintha visszamennénk az időben, mondjuk a földesurak korába.
Így is eléggé meghatározza egy ember életét a családi háttér, de ezzel a "lehetőséggel" nagyon nagyon igazságtalan szituációba kerülhetnek akár olyanok is, akik még meg sem születtek!
Én biztosan nem fizetném a szüleim tartozását, na nem azért mert hibáztatnám őket, de akkor már inkább lelépnék egy olyan országba, ahol a "magyar" bankoknak és hatóságoknak nincsen hatásköre:) Ekkora igazságtalanságot nem tudnék elviselni! Most komolyan, semmi közöm nem lenne hozzá, nem is értem, hogy lehetséges ez?!
A hagyatékot egészében visszautasíthatod, akkor nem örökölsz semmit: se passzívát, se aktívát.
Ha nem utasítod vissza, terhet akkor is csak a hagyaték erejéig örökölsz, tehát legrosszabb esetben 0-ra jön ki.
(Ugyanakkor nagyszülőtő esetében az öröklési sorrendben először a gyerekei állnak, tehát a te valamelyik szülőd, és az ő testvérei. Unoka akkor lép a helyükre, ha ők meghaltak.)
Szóval járkáltam az interneten:
A hagyatékba bekerül pozitívum és negatívum.
A hitellel terhelt ház is pl., aztán gondolom arról kérdeztél, hogy árverezés után mi lesz.
A fennmaradó tartozás is a hagyatékba kerül. Azt olvastam, hogy elvileg a hitelező az első és nem az örökös, tehát ami neki kell, akár másik ingatlan is ha jól értem, azt mind elveheti.
Az örökséget viszont nem kell átvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!