Nem sok egy kicsit a mai helyzetben embereknek 2-300 ezer forintos nyugdijjakat adni? Más nyugdijjas meg 40-50 ezret kap? és dolgozott annyit mint a gazdag nyugdijjas.
19:42
"Ha egy munkás keres 80E-t akkor a vezérigazgató 16M-40M között keres havonta"
A tulajdonos jóval többet is kereshet, szóval nem túlzás.
Utolsó előtti
Nekem az egésszel bajom, a rendszerrel. A pénzel. A bankokkal, hitelekkel, stb... És nagyanyám példájából pl. ő egészen biztosan nem fizetett sok nyugdíj járulékot, mert mint mondtam alig dolgozott. Csupán rokkant, mert vak. És ezért lakaszt egymaga kb. 140rongyot (legutóbb évekkel ezelőtt kapott 110-et legjobb tudomásom szerint). És mivan azokkal akik egyébként nem is rokkantak? Nálunk a szám 800.000, szlovákiában 100.000. Hasonlítsd össze a lakosság számát, és máris észreveszel vmit, hogy vmi nincs rendjén.
Én az alapmegközelítésben vélem a hibát:
Legyen minél több mindenkinek a nyugdíja, viszont NE LEGYEN emberhez méltatlanul alacsony!
Abban élünk, amit a ma nyugdíjasok - és elődjeik - építettek - többnyire.
Magától értetődő, hogy a "gazdaság" termelésével nem árt, ha szinkronban vannak ezek a nyugdíjak.
Sok, - egyénre lebontva "égbekiáltó" - igazságtalanság van, - én is megértem nem egyet, ami mélységesen bánt.
Mégsem abban keresem a "boldogulásomat", hogy mások életét próbáljam minden eszközzel rosszabbá tenni.
Különbözőek vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!