Lakásvásárlási illetékre az apeh a szja kedvezményemet betudhatja?
nem adnak elengedést azért, mert több a szja visszaigénylésem, mint a az illeték
2006-től húzódik az ügy......ezalatt gyűlt fel annyi adójóváírás és lakáshitel törlesztési adó kedvezmény, mint az illeték....
miért van az,hogy nekem kevesebb illetékkedvezményt adnak,mint a főnökömnek, aki négyszeresét keresi, mint én?
de felszámítanak...4 évre fizessek kamatot, mert ők nem bírálták el adminisztrációs hiba miatt a kérvényemet? ez miért lenne jogos? tudsz erről valamit?
a szja-mat pedig visszatartják....nem nyúlhatok hozzá :(
Annyit tudok, hogy ha az illetéket a megszabott ideig nem fizeted be, akkor onnantól ketyeg a késedelmi kamat, tök mindegy, hogy milyen adminisztrációs hiba történt, vagy hogy késve bírálták el a kérvényedet. Nekem a részletfizetés engedélyezéséről a határozat három héttel az illeték befizetésének lejárta után élrkezett meg, és arra a három hétre keményen felszámolták a késedelmi kamatot. Pedig időben beadtuk a kérvényt, az illeték kiszabását közlő határozat kézhezvételét követő egy héten belül. Mi úgy voltunk vele, hogy megéri az a kétezer forintos késedelmi kamat, amiért cserébe nem egyszerre kell nagyobb összeget kifizetnünk, hanem részletre.
Nem sok jót jósolok. :-( Nem vagyok, jogász, de lehet, hogy perelned kell.
nekem 4 évre visszamenőleg majdnem kétszázezret kellene fizetnem+ nem kapok kedvezményt.....
ráadásul többször rákérdeztem, hogy ugye nem kell késedelmit fizetnem és azt mondták, hogy nem...külöben, ha fizetem az illetéket, minek adok be kérelmet...ezt mondták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!