Mi a teendő ha megszűnt a munkaviszonyom a felmondási papírokat alá íratták velem de a munkabért nem utalták át?
Kedves Kérdező!
Irány a Munkaügyi Bíróság (megyénként van).
egy ügyvéd
16:01-es Nem végkielégítést írt, hanem munkabért. Igaz a csak valamiért nem járt neki egyszerre több havi bér. Akkor szinte biztos, hogy nem volt olyan összeg, amivel megérné a bírósságra járkálást és az egyéb költségeket meghitelezni. Kevesen keresnek nettó több százezret.
Ha van más, akinél leinformálható, vagy mint dolgozó. És nem baj, ha összeveszel velük.
Max ötezerből egy kis pofával kilehet belőlük zsarolni egy kis zaklatással.
Én is kiszedtem már többször a pénzem így. A cég összes irodai számán hívtam őket, és mindenkit elküldtem az k. anyába harmadik, negyedik napon rá álltak mind a fizetésre.
Egy ismerősöm apeh-hal fenyegetődzőt mindig általában őt is kifizetették egy kis zaklatás után.
Kedves utolsó!
A bírósági költségeket nem kell előlegezni, a munkajogi perek tárgyi költségfeljegyzési jogosak (azaz az eljárás végén, az ítéletben döntenek a viseléséről), ráadásul ehhez az egyszerű ügyhöz ügyvéd sem szükséges, csak egy 3 példányban beadott keresetlevél.
A "csak egy 3 példányban beadott keresetlevél" mennyibe kerül?
És mennyi időt kell számolni egy ilyen pere? Komolyan érdekel. Ez hány tárgyalási nap?
Én Budapesti vagyok, de nekem még az óda visszautazás is egy (komolyabb) perem esetén, a város két vége miatt. Esetekén 1,5 óra volt kétszer, azaz egy nap három óra. Ezzel és a per idejével el is ment egy nem fizetet munkanap. És minden tárgyalás délelőtt vagy kora délután volt, ami ugye szabadnappal oldható csak meg. Tehát egy havi elmarad bér esetén, valószínűsítem lassan nagyon rossz mérleget, hoz ez ki mégis.
A "csak egy 3 példányban beadott keresetlevél" mennyibe kerül? És mennyi időt kell számolni egy ilyen pere? Komolyan érdekel. Ez hány tárgyalási nap?
Én Budapesti vagyok, de nekem még az óda visszautazás is egy (komolyabb) perem esetén, a város két vége miatt. Esetekén 1,5 óra volt kétszer, azaz egy nap három óra. Ezzel és a per idejével el is ment egy nem fizetet munkanap. És minden tárgyalás délelőtt vagy kora délután volt, ami ugye szabadnappal oldható csak meg. Tehát egy havi elmarad bér esetén, valószínűsítem lassan nagyon rossz mérleget, hoz ez ki mégis.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1372048
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!