Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az adott kérdés megsérti a...

Az adott kérdés megsérti a személyiségi jogokat?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy az megsérti-e a személyiségi jogokat, ha olyat rakunk fel mondjuk egy oldalra (akár saját jellegű weboldal, vagy akár facebook) hogy egy ember tudta nélkül hozzácsatoljuk az egyik "kedvelt" mondatát?

Ha nem értitek itt egy példa:

A tanároknak mnidig vannak ilyen vicces mondatai, ami természetesen nem csúnya és ezt szeretném megosztani másokkal. Pl: Géza bácsi: "Ez a 4 év olyan mint az olimpiára való felkészülés".

(A tanár nevét alapból meg lehet találni az iskola honlapján, szóval ott is fel van tüntetve, de nem tudom hogy ez mennyire vág össze a személyiségi jogokkal)...

Köszönöm a választ!

2010. dec. 10. 17:58
 1/4 anonim ***** válasza:
vagy megkérdezed hogy felrakhatod-e az embertől, vagy úgy rakod fel hogy nem tud róla. De ha sértő, megalázó akkor az engedélye nélkül ne rakd fel. De ha "normális" akkor szerintem ha felteszed a tudta nélkül nem fog érte feljelenteni : ))
2010. dec. 10. 18:09
 2/4 anonim ***** válasza:

ha nem csorbítja a becsületet úgymond, akkor az nem lehet, itt önmagában a kép feltétele a kérdés, mert elvileg az engedélye nélkül a képével visszaélni úgymond nem lehet, de nem tiszta a kérdésben, hogy csak egy mondatot akartok vagy képet is hozzá ....

ha csak a mondatot, akkor abban nincs semmi sztem

2010. dec. 10. 18:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Anyukám tanítónő, az egyik megtörtént esete tanóráról mára viccként szerepel több helyen (egyszer valahol megemlítettem, talán pont itt egy kérdésnél, és továbbterjesztették mások), talán te is ismered:

Tanár: - Mi borítja a csirke testét?

Diák: - Nylonzacskó.

2010. dec. 10. 18:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából semmi "sértőt" nem tartalmazott. Konkrétan olyanokat írtam bele, amit gyakran szoktak "poénból / kedvcsinálónak" monani órán, de le kellett törölnöm, mert igenis sérti a jogaikat...

Hogy értsetek kb. mik voltak benne:

1. xy: "Rágógumi viszlát"

2. cx: "Értettem?"

3. xx: "Csókolom. Hát nem úgy van az..."

Most mondjátok meg, hogy ezekbe mi a jogsértő? Esetleg az, hogy felraktam a vezetéknevüket?

2010. dec. 11. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!